Heart Chat Bubble

hemma igen!

Wow, vilken alldeles fantastisk helg jag har haft! Det var verkligen på håret att jag kunde följa med, men jag kom iväg till slut. SÅ glad för det! Har inte skrattat och pratat så mycket på länge! :) Bjuder på en bild på ölen som några i gänget köpte när vi åt lunch i fredags! Tydligen gillar de att blanda öl med läsk i Tyskland. De på bilden innehöll hallonsaft respektive krusbärssaft. Haha, fattar inte riktigt grejen, men de ser ju roliga ut iaf! ;) Berättar mer imorgon, nu ska jag slänga mig i soffan och vila upp mig inför morgondagen. Hoppas ni har haft en lika bra helg som jag!


berlin!

Nu drar jag, H och ett gäng vänner till Berlin över helgen! Skriver igen på söndag kväll när vi kommit hem! :)
 

coffee time

Dags för en kopp eftermiddagskaffe! Som tur är har febern i alla fall inte tagit bort aptiten den här gången! Fick förresten Pappas gamla kaffekvarn när jag och H var och hälsade på honom förra helgen! Så snällt! Nu kan jag mala bönor för glatta livet här hemma! ;)
 
We♥It

längtar

Kan knapp fatta att vi åker till Berlin på fredag! När vi bokade resan i somras kändes det som om det var evigheter kvar, och jag har liksom förlikat mig med den tanken och inte riktigt märkt av att tiden mer eller mindre rusat förbi. :) Nu är det bara ynka 3 dagar kvar! Satsar järnet på att va på topp igen tills dess!
 

knäppgök

Haha, Smulan har nog tröttnat på att ha tråkiga sjuklingar hemma som inte orka busa. Först H förra veckan och nu jag. För en stund sen placerade hon sig jämte datorn och tassade på mig så fort jag försökte göra något annat än att klappa henne. Hon är inte klok! ;)


tisdag!

Jag är fortfarande alldeles för febrig och trött för att jobba, så det blir ytterligare en dag hemma för mig. Trist, men sant. Får väl tröstshoppa lite på nätet eller så, det piggar alltid upp! ;) Önskar er en härlig dag!

mopedsugen

Vet ni vad? Jag har bestämt mig för att köpa en moped/scooter! Har funderat på det väldigt länge, och nu har jag äntligen möjlighet att förverkliga drömmen. Har kollat runt lite och när jag insåg att en enkel klass 2-moped inte behöver kosta mer än en bra cykel så bestämde jag mig för att börja titta på allvar. Jag är inte ute efter nåt superfancy, bara en pålitlig variant som kan ta mig säkert till och från jobbet, vänner som bor lite utanför centrum osv. När jag mår bättre ska H och jag bege oss till nån bra affär för att reka lite. Längtar!
 
We♥It

sjuk

Usch vad jag hatar att vara sjuk! Är febrig och helt matt i kroppen, men ändå fick H formligen tvinga mig att stanna hemma från jobbet idag. Vill inget hellre än att gå dit! Det blir väl så när man varit sjukskriven i nästan ett helt år - att va hemma på vardagarna är definitivt ingenting jag längtar efter. Aargh. Önskar i alla fall er en jättebra dag!

lite under isen

Blä, har känt mig jättehängig hela eftermiddan. Misstänker att H smittat mig med förkylningen han hade nu i veckan, eller också är jag bara utmattad efter två väldigt intensiva veckor. Hoppas på det senare, för vill verkligen inte bli sjuk nu! Det är i alla fall därför jag inte har fått upp de utlovade recepten på bloggen än. Förhoppningsvis orkar jag fixa till det ikväll, annars blir det imorgon! Promise.

lyckad kväll igår

Middagen igår blev såå lyckad! :) Kan verkligen rekommendera att baka egna hamburgerbröd! Det tar ganska lång tid eftersom det ska jäsa två gånger och sprayas med vatten, men det är helt klart värt det! Tyvärr blev våra inte så snygga, så det blir ingen bild den här gången. ;) Receptet kommer i alla fall senare! Dessutom bakade vi en riktigt god äppelpaj till efterrätt, med några av äpplena vi plockade i Pappas trädgård förra helgen. Visst blir det alltid extra gott när man använder hemodlad frukt? :) Lovar att lägga upp även receptet på den under dagen! Önskar er en härlig söndag!
 
We♥It

hembakade hamburgerbröd på g

Tänkte testa att baka egna hamburgerbröd till kvällens middag! :) Har just hittat ett recept som verkar bra, så ska strax sätta igång! Spännande! Det är för övrigt en perfekt dag att stanna inne och baka idag, för det är riktigt grått och trist höstväder ute. Hoppas ni har en bra lördag!

lördagsmorgon

Åh, jag älskar lördagsmornar! Speciellt när man inte planerat in alltför mycket under dagen, utan bara kan sitta och ta det lugnt med en kopp kaffe så länge man vill. :) Vi ska mest fixa hemma idag. Bakning står som sagt högt på min önskelista! Jag behöver gå en sväng på stan i jakt på lite roliga jobbkläder också. Bara en minisväng, försöker tappert spara mig till Berlin nästa helg. ;) Kan knappt fatta att det bara är en vecka bort! Kändes som evigheter när vi bokade resan i somras. Ska bli så kul att träffa Zentralkapelle (orkestern vi hade utbyte med för några år sen) igen! Längtar! Hur ser planerna för er lördag ut?
 
We♥It

glömde

Glömde skriva att jag inte har kunnat sitta vid datorn och blogga den här veckan, och därför inte kunnat svara på kommentarer. Av nån underlig anledning kan jag inte göra det via mobilen.. Skumt! Jag har alltså inte glömt bort er! ;) Tar tag i det imorgon!


fredagsmys

Äntligen helg! Här hemma spenderar vi kvällen i soffan med snacks, vin och en bra film! Imorgon ska jag äntligen baka nåt igen! Längtar! Vad hittar ni på? :)


förmiddagskaffe

Dags för dagens första kaffepaus på jobbet! Alltid lika kul att sitta och prata lite med kollegorna. :) Vad hittar ni på?


godnatt

Godnatt fina läsare! Imorgon är det redan torsdag igen - gaah! Längtar så till helgen, för behöver verkligen vila upp mig efter den här veckan! Ska baka en massa har jag tänkt, både med saffran och äpplen. Dock inte samtidigt! ;) Hoppas ni har haft en bra dag!


fullt ös

Gaah, det är verkligen fullt ös hela dagarna nu! Kul, men hoppas ändå det lugnar ned sig liite snart. ;) Strax är det dags för utbildning på jobbet igen. Spännande! Vad hittar ni på? :)


renovering på gång!

Kan efter den här helgen konstatera att det är grymt bra att ha en pappa som renoverat huset nyligen! Han skickade nämligen med mig och det som blev över av klinkerplattorna han använde i hallen! Nyansen passar perfekt hos oss också, och vi behöver bara komplettera med några få kvadratmeter! Förhoppningsvis kan H börja lägga om golvet redan till helgen! Vi la ut ett gäng plattor i hallen för att se ungefär hur det kommer se ut. Fint, eller hur? :)


gårdagens shoppingfynd!

Fyndade bland annat den här kjolen på MQ igår! Ska lägga upp en bild på den och det andra jag köpte när jag kommer hem! Vad tycker ni? Hiss eller diss? Vad matchar man den med? Tänkte mig strumpbyxor och ett par snygga ankelboots nedtill, men upptill? Har verkligen ingen aning just nu, så kom gärna med tips! :)

snart mot skåne igen

Snart ska jag och H bege oss mot Skåne igen. Önskar helgerna var lite längre så att jag fick träffa familjen mer när jag är hemma. :( Ikväll blir det förhoppningsvis både fikaträff med en fin vän och ett träningspass! Känner jättemycket för att baka någonting också, har blivit alldeles för lite på sistone! Vad hittar ni på idag? 

äpplefest!

Kolla vilka fina äpplen det finns på trädet i trädgården här! Helt fullt av dem! Pappa sa att vi får ta med oss hur mkt vi vill hem, så nu kan ni se fram emot en massa äpplerecept på bloggen! Whee! :)


myshelg i småland

Igår efter jobbet körde jag och H upp till mitt barndomshem i Småland! Det är så mysigt att komma hit. Idag ska vi bland annat åka och shoppa lite! Ett av mina favoritmärken, Rut mfl, har nämligen en egen shop här i stan. Me like! Vad hittar ni på idag? :)


full fart mot helgen!

Äntligen fredag! Whee! Kan knappt fatta att jag bara varit på jobbet en vecka. Det känns som minst en månad! Idag ska jag få ytterligare en utbildning, kul! Efter jobbet ska jag försöka hinna hämta ut mina sport bh-ar som äntligen kommit, och sen blir det en tur till min Pappa över helgen. Vi vet fortfarande inte om vi ska åka till sommarstugan i Blekinge eller till Småland, men får förhoppningsvis besked under dagen. Faktiskt inget ovanligt att vi inte vet förrän precis innan vi ska köra. Velig? Min familj? Neeeejdå! ;) Här nedanför ser ni förresten de två som definitivt kommer bli gladast över att få ses igen. Sötisar! ♥ Vad ska ni hitta på i helgen?


trött men glad!

Kom nyss hem från en jätterolig kick off med nya jobbet! Vi hade så otroligt roligt! Berättar mer sen! Nu blir det kvällsmat och vila. :)

godisfyllda chokladcupcakes

När jag bakade chokladcupcakes med rosa vaniljfyllning nyligen så fick jag lite smet över som jag inte riktigt visste vad jag skulle göra med. Då kom jag på idén att hälla den i en muffinsform och fylla den med hackat godis! Varför göra en vanlig chokladmuffins, liksom? ;) Smeten är en variant på grundreceptet på muffins som jag la upp för ett tag sen! Jag gjorde grundsmeten och tillsatte sen 2msk kakao. För att få extra kladdiga cupcakes så smälte jag också 100g blockchoklad och hällde i den i smeten. Då blev de fasta på ytan men ganska kladdiga i mitten. Vill man ha fastare form på dem så är det bara att utesluta den smälta chokladen. Tänk på att inte fylla formarna för mycket, eftersom smeten sväller i ugnen! :) Den här gången valde jag att fylla muffinsarna med daim och apelsinchoklad, men det går att ta nästan vilket godis som helst! Nästa gång tror jag att jag ska välja marshmallows, vit choklad och non stops!
 
GODISFYLLDA CHOKLADCUPCAKES
1 sats grundrecept för muffins
2msk kako
100g smält blockchoklad
valfri mängd av ditt favoritgodis!
 
1. Sätt ugnen på 200ºC (varmluft:175ºC)
2. Gör muffinssmeten enligt receptet. Tillsätt kakaon när du blandar ihop mjöl, bakpulver etc.
3. Hacka valfri mängd av ditt favoritgodis.
4. Fyll muffinsformarna ungefär till 3/4.
5. Tryck i godiset.
7. Grädda i mitten av ugnen i 12-15min.
8. Låt muffinsarna svalna på galler utan bakduk.
 

balklänningen!

Här är min nya balklänning! Visst är den fin? :) Det glittriga partiet fortsätter bak på ryggen, så snyggt!
 

fartfylld dag

Ännu en fartfylld dag går mot sitt slut. Gaah, som jag sa till en kollega idag så känns det typ som om det sprutar ut information ur öronen på mig! Känner mig typ som hunden på bilden nu, haha. ;) Om en liten stund är det dags att rocka loss med Baletten, och sen blir det kvällsfika med min älskade H och blogguppdatering! Lovade ju bilder på balklänningen och ett recept, remember? :) Ha en skön kväll, allihop!
 
We♥It
 
 

godmorgon!

Godmorgon fina läsare! Vad kul att så många var inne och läste igår trots min lite skrala uppdatering! :) Lovar som sagt att bättra mig! Strax ska jag iväg på utbildning i systemet nya jobbet arbetar i. Spännande! Den första av tre utbildningar, så jag kommer förhoppningsvis känna mig lite varmare i kläderna snart. Whee! I eftermiddag/kväll har jag planer på att lägga upp ett recept på godisspäckade chokladmuffins som jag testade i helgen + bilder på min nya balklänning! Önskar er en underbar dag!

fantastisk dag!

Wow, vilken dag jag har haft! Nya jobbet är jätteroligt och utmanande. Har mest "övat" idag, men fick göra lite grejer på riktigt också. Kul! :) Imorgon, på fredag och ytterligare en gång nästa vecka ska jag få utbildning i systemet. Spännande! Förlåt för dålig uppdatering, ska försöka fixa lite tidsinställda inlägg om dagarna framöver. Idag har det verkligen gått i ett precis hela dan! Var på jobbet i typ 9h och sen stack jag direkt och tränade med en kompis. När jag kom hem hittade jag till min stora glädje en avi som kommit med posten. Klänningen! Direkt efter middagen gick jag och H till ICA och hämtade ut den. Provade den nyss och jag fullkomligt älskar den! Den sitter som en smäck! Glad! Är helt slut nu, så bilder kommer imorgon! Hoppas ni har haft en bra dag!

laddar

Sitter med ett glas rosé och laddar inför första dagen på nya jobbet imorgon! Gaah, är så nervös! Det kommer säkert gå bra, men ändå... Nytt ställe, nya människor, nya arbetsuppgifter. Det känns dessutom extra stort eftersom det är första "riktiga" jobbet sen jag bestämde mig för att lämna lärarbanan bakom mig. Längtar tills jag kommit igång lite och känner mig varm i kläderna. :) H är iväg och spelar innebandy med några kompisar, och när han kommer hem blir det tacos med veggiefärs! Nom! Han var så söt och köpte saffran till mig haromdagen, förresten! Har varit sugen på att baka nåt med det jättelänge, men glömt bort att fråga efter det i kassan varje gång vi handlat. Typiskt! Nu finns det i alla fall här hemma, så i veckan blir det definitivt saffransbak! Yay!

ny balklänning!

Det blev en ny balklänning! Whee! Tjejen som sålde den skickade den nyss, så jag bör ha den på tisdag. Då får ni se bilder! Längtar! Just nu sitter jag och pimpar Hs hörlurar + får smakprov av snapsen han håller på att göra. Haha, mkt otippad men trevlig kombination! ;)

myssöndag

Just nu sitter jag och H och äter frukost. Vi var på middag hos några vänner igår, jättekul! De bjöd på så god mat! Lövtunn pizza på ljus surdegsbotten till huvudrätt, massa goda ostar till mellanrätt, och en gudomligt god cheesecake till efterrätt! Nom! Kan verkligen rekommendera pizza på ljus surdegsbotten! Det var verkligen sjukt gott! Idag ska vi mest pyssla hemma. Skönt att bara vara ibland också. :) Vad hittar ni på idag?

shoppingtips!

Fyndade just 3st nya sport-bh på Sportamore till priset av 2! Ville köpa en ny av min favoritmodell eftersom den tyvärr är på utgående nu, och så upptäckte jag det här erbjudandet! Det gäller på alla underkläder, inklusive rea! Hade turen att hitta "min" modell för 249kr istället för 400kr. I like! Sportamore har riktigt många bra modeller både till fullpris och på rea, och dessutom fri frakt och förbetald retur. Hur bra?! Shop till you drop! ;)

godmorgon!

Godmorgon fina läsare! Hoppas ni mår bra! :) Jag har just druckit upp mitt morgonkaffe och sitter nu och väntar på att H och Smulan ska komma hem från sin promenad! Sen bär det av till Lunds Kakelvaruhus av alla ställen. ;) Vi ska äntligen titta på klinkers till hallen - whee! Hoppas på att hitta nåt fint och prisvärt. Ytan vi ska lägga klinkers på är verkligen inte stor, så vi kan nog välja i stort sett vilka plattor vi vill utan att bli ruinerade, tror jag. Är riktigt sugen på att baka nåt i eftermiddag också! Vad hittar ni på idag?
 
We♥It

chokladcupcakes med rosa vaniljfyllning

De här cupcakesen är en variant på grundreceptet på muffins som jag la upp för ett tag sen! Jag gjorde grundsmeten och tillsatte sen 2msk kakao. För att få extra kladdiga cupcakes så smälte jag också 100g blockchoklad och hällde i den i smeten. Då blev de fasta på ytan men ganska kladdiga i mitten. Vill man ha fastare form på dem så är det bara att utesluta den smälta chokladen. Tänk på att inte fylla formarna för mycket, eftersom smeten sväller i ugnen! :)
 
CHOKLADCUPCAKES MED ROSA VANILJFYLLNING
1 sats grundrecept för muffins
2msk kako
100g smält blockchoklad
1 sats vaniljfrosting
några droppar röd karamellfärg
 
1. Sätt ugnen på 200ºC (varmluft:175ºC)
2. Gör muffinssmeten enligt receptet. Tillsätt kakaon när du blandar ihop mjöl, bakpulver etc.
3. Gör en 1 sats vaniljfrosting och tillsätt några droppar röd karamellfärg.
4. Häll lite smet på botnen av muffinsformarna.
5. Spritsa i önskad mängd frosting.
6. Täck frostingen med lite smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i 12-15min.
8. Låt muffinsarna svalna på galler utan bakduk.
 

bye bye praktiken

Nu har jag städat bort mig från praktiken! Känns lite ledsamt på ett sätt, men det ska bli så otroligt roligt att få börja på nya jobbet på måndag! Happy! Bjöd på muffinsarna jag bakade igår och de gjorde succé! Recept kommer ikväll. Fick förresten en glad överraskning från Adlibris idag - Maryan Keyes nya bok har äntligen släppts! Beställde den på en gång! Längtar tills den landar i brevlådan! Nu ska jag strax bege mig hemåt. Väntar egentligen bara på att min chef ska komma tillbaka från ett möte så att jag kan säga hejdå innan jag går. Vad hittar ni på idag? :)

fredag!

Äntligen fredag igen! Ska bli så skönt med helg! Idag ska jag ta lite längre lunch för att va med på spelning! Ska bli kul. Måste packa balettväskan typ nu så att jag hinner göra mig i ordning ordentligt till jobbet också, men ville bara kika in här och önska er en bra dag först! :)

massa bak ikväll!

Ojoj, ikväll blev det massa bak här hemma! :) Svängde ihop en sats chokladmuffins med rosa cream cheese-fyllning som jag ska bjuda på på jobbet imorgon. Fyllningen tog slut lite innan smeten, så då experimentrade jag och fyllde den sista muffinsen med hackad daim och apelsinchoklad! Nom nom nom! Är helt slut nu, så recept och bilder kommer imorgon! Promise! Då ska jag också lägga upp bilden på källarfranskorna som jag lovade er. Har varit ganska snurrig idag, haha. Hoppas ni har en bra kväll!

trött torsdag

Gaah, vad trött jag är idag! Skönt att det är fredag imorgon! :) Sista dan på praktikplatsen dessutom. Känns både konstigt och härligt på samma gång. Jag kommer sakna mina fina kollegor där, men det ska bli såå kul att börja på nya jobbet! Längtar! Fick just reda på att vi ska åka iväg på kick off onsdag-torsdag nästa vecka. Perfekt, för då lär jag ju känna folk nästan på en gång! Nu eftermiddagskaffe och sen förhoppningsvis ett träningspass!

grövre kalljästa källarfranska

När jag och H skulle baka kalljästa källarfranska igår så ville vi ha lite grövre bullar. Testade därför att byta ut hälften av vetemjölet mot grahamsmjöl, och det blev jättegott! :) Bullarna blev precis lika fluffiga och saftiga som varianten med bara vetemjöl i. Lite mörkare i färgen och något "grövre" smak, bara. Mums! Bild kommer senare under dagen.
 
KALLJÄSTA KÄLLARFRANSKA MED GRAHAMSMJÖL (12st)
25g jäst
3dl kallt vatten
1msk rapsolja
1tsk salt
2msk honung
ca 4dl vetemjöl
ca 4dl grahamsmjöl
 
1. Rör ut jästen med det kalla vattnet i en bunke.
2. Tillsätt rapsolja, salt, honung och det mesta av mjölet.
3. Arbeta degen kraftigt till en smidig deg.
4. Ta upp degen på mjölat bakbord och rulla ut den till en längd.
5. Dela den i 12 bitar och rulla dem sen till ovala bullar.
6. Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper.
7. Låt dem jäsa övertäckta i kylen eller annan sval plats över natten.
8. Sätt ugnen på 250º.
9. Ställ fram plåten så den får stå i rumstemperatur tills ugnen är klar.
10. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
11. Låt dem svalna på galler utan bakduk.
 

bullbak!

Just nu bakar jag och H kalljästa källarfranska till morgondagens frukost! Mys! :) Den här gången piffar vi till dem lite genom att byta ut hälften av vetemjölet mot rågsikt! Om resultatet blir bra så kommer bilder imorgon. Hoppas ni har haft en bra dag!

sugen på ny balklänning

Åh, är sugen på att köpa en ny balklänning till Bleckhornens årliga Julkonsertsbankett! Den är vår belöning för att vi jobbat så hårt med konserten, kan man säga. Förra året fyndade jag en klänning på en utförsäljning här i stan. En axelbandslös, vinröd Aspera i lite sjöjungfruaktig modell, med stenar och fina draperingar på byst och höft. Så vacker! Fick den till 70% rabatt, så den kostade typ ingenting i sammanhanget. ;) Nu kikar jag runt på Blocket för att se om jag hittar nån ny till i år. Kul när man kan fylla garderoben med vackra klänningar till fyndpriser ju!
 
We♥It

skandal eller roligt tilltag?

Hittade det här meddelandet från Rix Morronzoo på Facebook i morse:
 
VI BER OM URSÄKT!! Ola har gjort bort sig ordentligt och vägrar inse det. Han tog André Pops Kristall igår på galan och vill ge den till Peter Jidhe. Titti har nu tagit hand om den och vi kommer skicka den till André istället. Vi ber 1000 gånger om ursäkt till Pops. Krismöte idag. / Roger
 
Vad tycker ni? Var det kul eller bara barnsligt och idiotiskt? Jag är verkligen ingen humorlös person, men har svårt att se det roliga i det här...

morgonträning

Idag startade jag och H dagen med träning! Sjukt jobbigt, men så värt det! Känner mig härligt pigg nu. Jättemycket cred till Gerdahallen som lagt in massa roliga pass på morgonen! Förut fanns det typ bara gå på gympa, men nu har de utökat med tex step och funktionell träning! I like a lot! Nu sitter jag med min kaffemugg och funderar på vilka bullar jag ska baka ikväll. Skulle ju egentligen kalljäst en deg inatt, men det blev så sent igår. Skulle ju dessutom upp i ottan idag så att gå upp ännu tidigare för att grädda bullar kändes inte så aktuellt. ;) Får bli ikväll i stället. Önskar er en härlig onsdag!

mot baletten!

Nu beger jag mig mot Balettens replokal! Alltid lika roligt att rocka loss några timmar tillsammans med de andra balettissorna! :)
 
We♥It

back at home

Sådär, allt fixat och klart. Behövde inte alls anmäla mig till Arbetsförmedlingen, skönt! Det var alltså bara min a-kassa som förvirrade mig. ;) För tillfället sitter jag och väntar på att H ska komma hem från jobbet. Längtar tills jag har börjat på mitt nya, för då kommer vi jobba 5min ifrån varandra och dessutom ha samma arbetstider! Hur bra?! Nu ska jag försöka göra nåt åt mitt kaffesug! ;)



We♥It

förvirrat mail

Haha, fick ett så förvirrat svar på ett mail jag skickade till min a-kassa igår. Jag fick svar på sånt jag redan skrivit tydligt att jag visste + på grejer jag inte alls nämnt eller undrat över. Det jag verkligen frågade om har jag fortfarande inte fått svar på. Gaah! Lyckades i alla fall urskilja att jag eventuellt måste anmäla mig till Arbetsförmedlingen idag. Hade faktiskt inte ens en tanke på det innan, eftersom jag ju har en praktikplats fram till dess att nya jobbet börjar. Fast praktikplatsen ordnades av min förra arbetsgivare så egentligen är jag officiellt arbetslös, konstigt nog! Det ska blir riktigt skönt att slippa alla de här turerna nästa vecka! Hej nytt jobb och ny karriär! Nu måste jag sticka iväg och ta tag i det här. Återkommer lite senare!

tisdag

Godmorgon fina bloggläsare! Hur mår ni idag? :) Jag ska alldeles strax sticka iväg mot jobbet! Efter det blir det besök hemma hos en vän som flyttat. Ska bli spännande att se hur hon och hennes familj har det! Tänkte förresten kalljäsa lite bullar över natten. Får se vilket recept jag väljer denna gången. :)

We♥It

 
 

dagens bästa

Dagens i särklass bästa händelser: En take away-latte från Starbucks i Malmö (solklar fördel med att jobbcoachen befinner sig där, haha), beundran av mina pimpade hörlurar från tjejen i kassan på Starbucks...och erbjudande om nytt jobb på vägen hem! Jag fick det! GLAD! Nu kan jag inte sluta le. Happy days!

strax mot malmö!

Strax bär det av mot Malmö för möte med jobbcoachen! Just nu är jag hemma på snabblunch + promenad med Smulan. Förstår inte varför det ska va så svårt att ta sig iväg från jobbet! Slutar alltid med att jag har überlite tid kvar till nästa grej jag ska göra, haha. ;) Hörs senare!

godmorgon!

Oj, vilken glad överraskning jag fick när jag loggade in här nyss! Nästan besöksrekord igår! Whee! Vad kul! :) Om en liten stund ska jag springa iväg till jobbet. Kan inte stanna där mer än till lunch, eftersom jag tid med min jobbcoach i Malmö kl14. Tänkte också försöka hinna med ett träningspass runt 17-tiden. Fullt ös, men mycket kul! Har förresten planer på att prova att göra ytterligare en sort whoopie pies nu i dagarna! Fick en idé på smakkombination igår som jag bara måste testa, nämligen. ;) Önskar er en bra start på veckan!

hemma igen

Nu är vi hemma igen efter att ha firat Svärfars födelsedag! Det var jättekul att träffa Hs familj igen, känns som om det var ett tag sen nu. Om några timmar ska vi bege oss hem till en vän för att planera Berlinresan! Ingen rast och ingen ro den här söndagen, alltså. ;) Vad hittar ni på ikväll?

whoopie pies med chokladsmak och rosa vaniljfrosting

Det här var mitt första försök att göra whoopie pies, och jag måste säga att jag blev överraskad över hur lätt det var! Dessutom går de ju att variera i all oändlighet. Yay! Kommer absolut göra fler sorter snart! Jag valde att göra "skalen" med chokladsmak och sen la jag i den rosa vaniljfrostingen som jag gjorde häromdagen. Den rosa färgen fick jag förresten genom att hälla i några droppar röd karamellfärg i frostingsmeten. Hur lätt som helst! PS Jag testar att ha lite större bilder i bloggen nu! Vad tycker ni? Bättre/sämre? :) DS
 
WHOOPIE PIES MED CHOKLADSMAK
100g smör
1dl socker
1 ägg
3dl mjöl
2tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker
0,5dl kakao
1,5dl mjölk
 
1. Sätt ugnen på 175ºC
2. Vispa smöret fluffigt med sockret
3. Tillsätt ägget och blanda ordentligt.
4. Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke och blanda sedan i dem i resten av smeten.
5. Häll i mjölken och rör försiktigt ihop allt till en jämn smet.
6. Spritsa ca 40 små plättar som är ungefär som 5-kronor i storlek på bakplåtsklädda plåtar. Tänk på att ha mellanrum eftersom de flyter ut!
7. Grädda kakorna i ca 10 min på nedre falsen i ugnen, tills de studsar tillbaka när du trycker lätt på dem.
8. Låt kakorna svalna helt och hållet på galler
9. Gör en valfri fyllning och spritsa den på hälfen av kakorna.
10. Para ihop kakorna! :)
 

whoopie piesen blev lyckade!

Säger bara NOM! Whoopie piesen blev så bra! Vi är försenade till en fest så hinner tyvärr inte fota dem och lägga upp recept nu, men gör det first thing in the morning! :) Ha en härlig lördagskväll!
 

whoopie pies

Ska testa att göra whoopie pies för första gången! Återkommer med bilder och recept om de blir bra! :)

shoppingfynd!

Jag såg en jättefin, knallrosa Jet Set-klocka på rea i skylten på UR&Penn igår och blev kär direkt! Har velat ha en sån länge, men tyckt att de var alldeles för dyra. Nu ska tydligen UR&Penn bygga om och har utförsäljning, så den jag såg var nedsatt från 598 till ynka 250kr! Nice! Hann aldrig gå in igår så smet dit idag i stället. Som ni ser så köpte jag inte den knallrosa, utan hittade en ljusrosa som jag tyckte var ännu snyggare. Lite diskretare och ovanligare (jag har iaf inte sett den förut). Ser den lite som en treat om jag får jobbet, och som tröst om jag inte får det. ;)
 

lördag!

Åh, vad härligt att vakna upp och inse att det är lördag! Whee! :) Har just ätit en mysig långfrukost med H, och snart ska vi bege oss till stan för att köpa födelsedagspresent både till svärfar och till en god vän. Svärfar ska firas imorgon och vännen ikväll. Kul! Hoppas också på att hinna baka nåt till i eftermiddag när jag ska träffa min vän M igen. Fick nämligen jättemycket rosa frosting över igår som jag gärna vill göra nåt kul med! :) Önskar er en härlig lördag!

dag trettioett - glädje

Glädje. Ren och skär glädje. Say no more. ♥
 

dag trettio - familj

Min familj betyder som sagt otroligt mycket för mig! Tyvärr kan vi inte träffas allihop så ofta eftersom vi är så utspridda. Vi sammanstrålar i stort sett bara på sommaren och vid jul. Tråkigt, men vi får försöka ta tillvara på den tid vi får ihop på bästa sätt. Något vi alltid gjort tillsammans på somrarna är att åka ut med båten. En härlig, avslappnad stund på havet då man kan glömma alla måsten och bekymmer och bara va tillsammans. Underbart! De där båtturerna alla tillsammans är tyvärr alldeles omöjliga nu för tiden - det går liksom inte att få ner alla vuxna och barn i samma båt längre! Vi har blivit för många och får helt enkelt nöja oss med att åka några stycken åt gången. ;)