Heart Chat Bubble

pepp efter rolig spelning!

Ååh vad kul det var att dansa loss med Baletten i eftermiddags! Vi fick hyfsat mycket publik också, kul! Imorgon kör vi hårt igen! På Stortorget i Lund mitt på dan, ifall nån har vägarna förbi. :) Nu ska jag och H laga mat. Sent, I know, men vi åt lite förrätt i form av antipasti nyss. Mys! Vad händer hos er ikväll?

förbereder inför balettfika

Nu är jag äntligen hemma igen! Blev en lunch med H också innan jag begav mig hemåt, för han jobbar alldeles i närheten av min potentiella framtida arbetsplats! :) Fick ledigt från praktiken resten av eftermiddagen, skönt! Just nu håller jag på att förbereda inför balettfikan som ska va innan kvällens första spelning! Det blir glutenfria chokladcupcakes med rosa vaniljfrosting! Tror frostingen är färdig för spritsning nu, återkommer. Hoppas ni har en bra fredag!

fredag!

Äntligen fredag! Yay! Känner faktiskt "nu-är-det-nästan-helg-glädjen" genom nervositeten. Lite i alla fall! ;) Just nu sitter jag med en stor mugg kaffe och slösurfar lite i väntan på att gå till praktiken. Ska inte va där så länge på förmiddagen, för intervjun är redan kl11. Skönt att få den överstökad snabbt! Nu måste jag nog ägna lite tid åt Smulan, som fått bus-spatt och gömmer samt gräver efter sin favoritleksak i sin säng. Sängen har för övrigt på något mystiskt sätt förflyttats från sin plats nedanför köksbordet till trasmattan vid diskbänken. Hm, undrar hur det har gått till! ;)


något splittrad

Jag är så nervös inför morgondagen att jag inte riktigt har kunnat fokusera på att fixa med fotoutmaningen ikväll. Lägger upp två bidrag imorgon i stället! Promise. Nu ska jag (försöka) sova! Godnatt!

fika med vänner

Träningspasset jag och min kompis var på var sjuuukt jobbigt! Typ stapplar fram nu, haha. ;) Ska strax sticka upp till stan och träffa några andra vänner för en stunds fika och skvaller! Me like! Vad hittar ni på ikväll?

jobbintervju!

Gaaah! Jag blev just kallad till en jobbintervju! Imorgon! Gaaah igen! HAPPY! Är redan jättenervös! Nu ska jag sticka och träna med en kompis, fast vet inte om jag kommer fixa att koncentrera mig! ;)

sista chansen!

Idag är sista chansen att beställa smycken hos Rosa Prickar med rabattkoden jag fick till mig och mina läsare! Skriv in dagnys i rabattkodsfältet så får ni 20% rabatt på er order! Snällt, eller hur? :)

blixtar och dunder

Ojoj, vaknade till världens regn- och åskoväder för en stund sen! Det regnar ungefär som det gjorde under lördagens spelning, dvs mycket. Gaah. Fast åska är väl i alla fall ett tecken på att sommaren inte har lämnat oss ännu? ;) Idag är det fullt ös här igen! Först jobb (som vanligt), sen träning med en kompis, och till sist fika med två andra kompisar. Kul! Vad hittar ni på idag? :)

dag tjugonio - jag

Haha, jag är verkligen inte bra på att ta egobilder! Får bättra mig på den fronten. Den här bilden tog jag i alla fall när jag och Pappa var i Hamburg för nåt år sen. Jag var knäckt över provrummen inne på shopen Tally Weijl, som var täckta med rosa fluff! Tänk ryamatta på väggarna! Haha, sjukt rolig idé! Inte nödvändigtvis så snyggt, men kul! ;)
 

förlåt

Förlåt för lite dålig uppdatering här idag, har haft fullt upp. Återkommer strax med dagens bidrag till fotoutmaningen! :) Hoppas ni har en bra kväll!

spontanfika på jobbet!

Just när jag skulle försöka gå hem idag (har börjat säga "försöka gå hem" nu, för jag kommer sällan iväg när jag vill, haha) så stoppades jag av en kollega som skvallrade om att det skulle bli fin-fika alldeles strax! Det var en supergod äppelkaka med maräng från konditori Ramklints! NOM! Lyckades tyvärr inte ta nån bild på den, men det blev mycket över så kanske får chansen imorgon! Den var sjuukt snygg! Nu mellanlandar jag snabbt här hemma innan det är dags att cykla iväg till Gerdahallen för ett pass styrkeaerobics. Inte helt pepp idag, men som tur är har jag en vän som ska gå också! Inga ursäkter för att stanna hemma! ;)

tröttare än tröttast

Gaah, vad svårt jag hade att somna igår! Tyvärr är det en klassiker på tisdagar, eftersom jag alltid är så uppe i varv när jag kommer hem efter balettreporna. Inte optimalt att träna 20-22, kan jag meddela. ;) Igår var det dessutom extra svårt eftersom jag har så mycket att tänka på för tillfället. Många stora besked och beslut som haglat in senaste tiden, och som tenderar att snurra runt i huvudet när det är sovdags. Nån som känner igen sig? Tur det finns kaffe morgnar som den här, så att man kan bli lite människa åtminstone! ;)

svettig balettrepa!

Gaah, vad jobbigt det var på repan ikväll! Det brukar inte va så ansträngande, trots att vi dansar i nästan 2h. Konstigt, men sant! Alltså, vi dansar alltid en hel del, men det är ofta mycket nyutlärning eller pet i danser vi kan. Speciellt nu på hösten när vi jobbar inför Julkonserten som är i början december - årets höjdpunkt för Bleckhornen! Längtar redan! :) Ikväll var det dock högt tempo, eftersom vi snabbrepade några standarddanser (dvs danser vi kör på vanliga spelningar). Stackars orkestermedlemmarna som var och hälsade på! Vi har nog aldrig lärt ut Ain't She Sweet och My Blue Heaven så fort! ;)

dag tjugoåtta - hösttankar

Jag har inte riktigt velat erkänna det, men hösten är verkligen på väg nu. Det känns i luften på något sätt, tycker jag. Brukar gilla den när den väl har anlänt, eftersom den inbjuder till massa mys med tända ljus och gosiga filtar. Den får bara inte komma för tidigt! ;)
 

äntligen balettrepa igen!

Ikväll börjar äntligen balettreporna igen! Yay! Ikväll ska vi repa vår standardrepetoar inför helgens alla spelningar på Lunds Humorfestival! Kul! Ska bli riktigt kul att träffa alla igen! :) Skriver mer när jag kommer hem därifrån! Ha en bra kväll, allihop!

snart fika

Nu är jag äntligen hemma igen! Jättemycket att göra på jobbet idag också - pust! Gillar i och för sig när det händer grejer. Hellre lite för mycket att göra än att sitta sysslolös! Nu ska jag vila lite och sen kommer min vän M hit för att fika. Ska bli kul! :) Vad hittar ni på idag?

vill ha!

Åh, hur smart är inte det här då? Såg en sån på Elgiganten igår, men tyckte den var lite dyr (och då var den ändå billigare än på Royal Design). Tänk att kunna slippa jobbets blask! Bara hälla i sina egna grovmalna bönor och fylla på med vatten och lite mjölk när det är dags för kaffepaus! ;) Jag har vanliga termosmuggar som funkar kanon, fast jag gillar verkligen tanken på att ha kaffet med sig ofärdigt och sen göra det precis när man ska dricka det! Är det nån av er som har en sån mugg? Funkar den bra?

godmorgon!

Godmorgon kära läsare! Hoppas ni mår bra! Här doftar det gott av nybryggt kaffe och nygräddade källarfranska. Vardagslyx! Kan verkligen behövas en mulen tisdag som denna. ;) Kan lova att de var minst lika goda som de ser ut! Superenkla att göra också! I och med att de ska jäsa över natten så kan man snabbt fixa ihop degen kvällen innan och få nygräddade bullar till frukost. Perfekt!
 

dag tjugosju - soffbild

De här bilderna tog jag för ett tag sen när Myran var och hälsade på. Jag kallar dem för "vaktskifte"! Det var verkligen så det såg ut. Först satt Smulan vid fönstret och tittade ut medan Myran vilade, och sen bytte de! ;) Jag säger som jag sagt förut - älskade knäppgökar! ♥

kalljästa källarfranska

När jag var liten och gick och handlade med Mamma så fick jag alltid välja en bulle att äta under shoppingturen, med en uppmaning om att spara en liten bit av den att visa i kassan så att vi kunde betala den. Vet inte hur många gånger jag satt där i vagnen och visade upp en bullbit som inte var större än en tumnagel för kassörskan! ;) Hur som helst så valde jag alltid källarfranska! Därför ligger den bullsorten mig väldigt varmt om hjärtat, och var det självklara valet när jag nu för första gången skulle baka bullar! :)
 
KALLJÄSTA KÄLLARFRANSKA (12st)
25g jäst
3dl kallt vatten
1msk rapsolja
1tsk salt
2msk honung
8dl vetemjöl (ca)
 
1. Rör ut jästen med det kalla vattnet i en bunke.
2. Tillsätt rapsolja, salt, honung och det mesta av mjölet.
3. Arbeta degen kraftigt till en smidig deg.
4. Ta upp degen på mjölat bakbord och rulla ut den till en längd.
5. Dela den i 12 bitar och rulla dem sen till ovala bullar.
6. Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper.
7. Låt dem jäsa övertäckta i kylen eller annan sval plats över natten.
8. Sätt ugnen på 250º.
9. Ställ fram plåten så den får stå i rumstemperatur tills ugnen är klar.
10. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
11. Låt dem svalna på galler utan bakduk.
 
 
 

bullbak

Fick ett infall att baka frallor, så är i full färd med att leta recept nu! :) Återkommer när de är klara!

på språng

Ojoj, min dag blev oväntat väldigt stressig! Skulle egentligen slutat jobba typ 14.30, men kom inte därifrån förrän strax efter 16. Vill gå på ett zumba-pass 17, och innan dess måste jag slänga i mig ett knäckebröd, kissa hunden och köpa present till min brorsdotter som fyller år på onsdag (vill skicka paketet idag). Som tur är vet jag i alla fall precis vad jag ska köpa och affären ligger på vägen till gymet. Tyvärr är det en av få affärer i stan som stänger 18.00 och inte 19.00, annars hade jag kunnat fixa presenten på vägen hem. Jaja, det löser sig alltid! Hoppas ni har det lite lugnare än jag! ;)

balzac coffee

Jag nämnde ju den tyska kaffekedjan Balzac Coffee i mitt förra inlägg, så tänkte jag skulle skriva ett eget inlägg om den! :) Vi såg ungefär lika många Balzac-ställen som Starbucks i Hamburg när vi var där senast - och det är många! Käkade frukost där en dag också. Deras kaffe är sjuuuukt gott och priserna är helt OK. Om ni har vägarna förbi Hamburg, Berlin, Hannover eller Lübeck så rekommenderar jag verkligen ett besök på en Balzac! Älskar för övrigt deras logga! En ängel som åker vespa - hur kom de på det?! ;)
 
 
 

tröttmössa

Gaah, idag är det verkligen tröttmössan på! Helt slut! Tur jag inte jobbar så länge idag. I eftermiddag ska jag försöka va duktig och pallra mig iväg på ett träningspass. Efter det blir det en tur till MediaMarkt eftersom jag plötsligt är i behov av en kaffekvarn! Pappa köpte nämligen jättegoda bönor till mig från Balzac Coffee i Hamburg nu i helgen. Egentligen skulle jag fått hans gamla kaffekvarn också, men han kom på att han visst slängt den eftersom den hade spruckit. Typiskt! Som tur är kostar de billigaste inte alls mycket. Nu ska jag göra mig i ordning! Önskar er en bra start på veckan! :)

dag tjugosex - det käraste jag har

Det käraste jag har är utan tvekan min familj! Vi har drabbats av en hel del elände de senaste åren, vilket fört oss mycket närmre varandra än förut. Jag älskar er så otroligt mycket! Tack för att ni finns. ♥
 

härlig fika

Åh, vad kul det var att catcha up med K igen! Vi kom på att vi inte setts på hela sommaren, skandal! Nu är jag hemma igen och kikar runt lite på nätet efter en locktång som jag såg på Åhléns häromdan. Tyckte den var lite väl dyr där så ska se om jag hittar den till ett bättre pris nån annanstans. Vad hittar ni på? :)
 
 

piffar upp i höstmörkret

Min vän M övertygade mig om att jag verkligen behövde ha de här underbart söta pyjamasbyxorna i min garderob! ;) Är jätteglad att jag köpte dem, för de är supersköna och kommer definitivt piffa upp i höstmörkret (som lyckligtvis inte infunnit sig än...)! 169kr på Cubus!
 

sköna söndag

Godmorgon fina läsare! Hur har ni det idag? Här är det snart tvättdags! Ska hinna med att träffa två vänner idag också, den ena på lunch och den andra på ett aerobicspass. Kul! Dessutom kommer Pappa förbi och hämtar Myran. Ganska fullspäckad dag, med andra ord. Just the way I like it! Vet två små knäppgökar som kommer sova gott i eftermiddag/kväll, förresten. De har busat så mycket i helgen att de bara däckade i soffan igår. Sida vid sida, som vanligt. Sötisar! ♥
 

dag tjugofem - min stil

Här får ni några glimtar av min stil! Jag har väldigt ofta jeans på mig och älskar att piffa upp en outfit med ett par riktigt snygga skor! Går lika gärna i höga klackar som i ett par häftiga sneakers. Tyvärr är inte de guldiga skorna mina, utan ett par jag förälskade mig i när jag och H var i Hamburg. Alldeles för dyra för min plånbok, annars hade jag slagit till direkt! En annan favorit hos mig är vippiga kjolar/klänningar! Gärna i rött med vita prickar, som är Bleckhornens färger. ;) Längst upp till höger ser ni min balettkjol, som bara måste va med i ett sånt här kollage! En absolut självklar accessoar på våren och sommaren är mina solglasögon. Så snart solen tittar fram åker de på! Är väldigt förtjust i märkesbågar men inte i priset på dem, så brukar fynda på Synoptiks rea i slutet av säsongen. Har hittat många riktigt snygga bågar med 70% rabatt. :)
 
 
 

lördagsmys

Ikväll lyxar jag och H till det med antipasti och ett glas rött som förrätt! Mys! :)


ibland ska man ha tur!

Köpte ju en ny epilator nyligen, men just när den kommit hem visade det sig att min stackars rakapparat började sjunga på sista versen! Typiskt. Jag som tänkt spara pengar genom att köpa en epilator utan raktillsats. Som tur var hade jag inte hunnit öppna paketet innan rakapparaten gav upp, så kan skicka tillbaka den i alla fall. Annars hade det varit riktigt störigt. Väntade mig att få lägga en sisådär 1200kr eller mer för att få en bra kombolösning, men när vi åkte ut till MediaMarkt idag så sprang jag på världens fynd! En Braun Silk Epil 7 med 5st tillbehör! Vet att den kostar typ 1600kr på andra ställen, men här var den nedsatt till strax under tusenlappen. När vi kom till kassan fick jag nästa överraskning: ytterligare 20% rabatt! Tydligen nåt erbjudande de har nu i helgen. Whee! Lovely. Rabatten gäller förresten på vitvaror och elektronik, så om ni behöver nåt kan det va värt att ta en sväng förbi MediaMarkt!

ni glömmer väl inte?

Tänkte bara påminna om rabattkoden jag har fått hos Rosa Prickar, eftersom den snart upphör att gälla. Skriv in dagnys i rabattkodsfältet så får ni 20% rabatt på er order! :) Smyckena som säljs där är jättefina och dessutom nickelfria! Perfekt!

ny bloggvän!

Jag har just blivit bloggvän med JiasDiary! :) Ska försöka lägga till länken under fliken "Länkar", alternativt i kolumnen till vänster. Inte så haj på det här än, men får väl fråga H om råd.. Nån som vet hur man gör?

blötaste spelningen någonsin

Haha, kom just hem från den blötaste spelningen någonsin! Det var typ som en vägg av vatten hela spelningen igenom. Gaah. Vi gick där och blinkade bort mascara och hade hårsprayssmak i munnen. Eeew. Jag har nog aldrig sett ut så mycket som Onkel Fester i Familjen Addams som idag. ;) Kan tipsa om att inte ha glitter-eyeliner när det regnar - svider som bara den i ögonen! Nu har jag bytt om till torra kläder igen, skönt. Hur är det med er? Vad hittar ni på idag?

dag tjugofyra - landskap

Den här lilla kustremsan i Blekinge ligger mig mycket varmt om hjärtat! Den tillhör byn där vårt sommarhus ligger - en plats som alltid skänker mig ro och fina minnen från min barndoms sommarlov.♥
 
 
 

älskade knäppgökar ♥

Haha, det är verkligen inte en lugn stund när Myran är på besök. Full fart på båda hundarna hela tiden! ♥ Här vaktar de altanen! ;)

 

äntligen fredag!

Oj vad snabbt den här veckan gick! Helt sanslöst! Tycker det var måndag typ nyss. Efter jobbet ska jag fika med min kära vän N, och sen är det dags för en rolig spelning med Bleckhornen! Typ hela styrkan är på orkesterresa, så det blir en liten nätt skara som ska spela och dansa. N är gammal balettissa, vilket betyder att hon kan förvänta sig en gedigen övertalningskampanj från mig om att hon borde hänga med och skaka loss lite. The more the merrier! ;) Hoppas ni får en härlig fredag, kära läsare!

dag tjugotre - ta tillvara på...

...sommaren! Hösten närmar sig med stormsteg och jag försöker desperat suga mig fast i det sista av sommaren. Den efterlängtade solen värmen har ju äntligen kommit! Visst är hösten mysig på sitt sätt, men lite mer sommar vill jag allt ha innan löven faller. :)
 

äntligen plats i kör!

Jag provade in till en kör förra hösten, men min stämma var full så jag hamnade på väntelistan. Idag fick jag erbjudande om att hoppa in i sopran 2-stämman, men samtidigt behålla min köplats till sopran 1. Perfekt! Har längtat som en dåre efter att få sjunga regelbundet igen, så det var väldigt välkommet! Nu håller jag tummarna för att det blir en ledig plats i sopran 1 snart!

marmorerad chokladglasyr

Den här glasyren uppfann jag när jag gjort en kladdkaka black and white, och ville ha en matchande glasyr! ;) Jag följde helt enkelt ett recept för chokladglasyr, fast bytte ut den mörka chokladen mot vit. När jag hällt den färdiga glasyren på kakan så smälte jag lite mörk choklad och ringlade sen den över kakan. Det behövdes mycket mindre mörk choklad än vad jag trodde, så prova er fram! Det varierar såklart också beroende på hur mycket mönster man vill ha! Självklart går det lika bra att ha mörk choklad som bas och vit som kontrast. :) På den vänstra bilden ser ni kakan utan glasyr, och på den högra med.
 
 
 

det blev visst glasyr ändå

Kunde inte motstå att göra glasyr till kladdkakan jag bakade igår ändå! Eftersom det är en tigerkladdkaka var jag ju självklart tvungen att gå "all in" och göra en tigerglasyr! ;) Recept och bild kommer alldeles strax!

glad!

Åh, känner mig så positiv idag! :) Berlinresan närmar sig med stormsteg, jag har fått en underbart bra jobbcoach, och praktiken är så rolig, lagom utmanande och givande för mig. Det var längesen jag kände mig så här mycket i balans. Skönt! Fick dessutom pepp av min bror och hans fru inför ett möte jag ska ha imorgon. Eller möte och möte, jag ska bli presenterad för en person jag är ganska nervös över att träffa. Det går säkert jättebra, men det är mycket tankar runt det. Jaja, nu kaffe och sen tillpiffning av lägenheten inför svärföräldrarnas ankomst!
 
Tumblr_lx6pjzf5zh1r9wdm2o2_400_large
We♥It

bästa eyelinern

Enligt mig i alla fall! ;) Jag använder Max Factors "Masterpiece Glide & Define", som är som en liten tuschpenna. Man kan lätt göra både tunna och breda streck med den, den torkar fort och sitter som berget! Jag har till och med varit på några riktigt jobbiga träningspass när jag sminkat mig med den och sett likadan ut runt ögonen när jag gick därifrån som innan jag började svettas. Dessutom kostar den bara runt 100-lappen, som hittat!

härlig dag på g

Idag har jag massa inplanerat! Först jobb, sen träning med en vän, och efter det middag på restaurang med svärföräldrarna! Vi ska gå till ett ställe med riktigt bra asiatisk mat här i stan. Nom! Funderar på att fixa ihop nån glasyr till kladdkakan jag bakade igår, men det är kanske synd att dölja den? I och med att den har ett snyggt mönster, menar jag. I så fall serverar jag nog den med vispad grädde eller så till. Får se hur jag gör, helt enkelt. :) Ha en superbra torsdag, allihop!

dag tjugotvå - stilleben

Motivet för dagens tema på fotoutmaningen blev en av hyllorna i vårt kök! Egentligen hamnade grejerna där av en slump när vi flyttade in, men det blev så bra att de har fått stå kvar! :) Den lilla skulpturen kommer från Ullared, morteln köpte jag till H i bröllopspresent i fjol (han hade önskat sig en länge) och den söta vinöppnaren från Alessi fick vi av mina föräldrar för några år sen.
 

kladdkaka black and white

Det här är en enkel och rolig twist på vanlig kladdkaka! Jag fick idén för flera år sen när jag och H av nån anledning pratade om hur gott tigerkaka och kladdkaka är. Varför inte kombinera dem, liksom? ;) Sagt och gjort! Jag testade att göra en tigerkladdkaka och resultatet blev hur gott som helst!

KLADDKAKA BLACK AND WHITE
1 sats kladdkaka
 
1. Gör smeten till kladdkakan enligt receptet, men ta inte i kakaon!
2. Dela smeten i två delar.
3. Tillsätt kakaon i den ena. Glöm inte att halvera mängden kakao!
4. Häll den ljusa smeten i formen.
5. Ringla i chokladsmeten. För att få lite mer mönster går det bra att ta tex en sked och dra runt lite försiktigt i formen.
6. Grädda enligt anvisning i receptet.
 

fantastisk konsert!

Nu har jag och H kommit hem från Malmöfestivalen, där vi såg the Soundtrack of Our Lives! Inte min typ av musik egentligen, men de var riktigt bra live! Nu ska vi fika lite, och sen ska jag baka en kladdkaka med glasyr. Ska göra en liten twist på kakan, så det kommer upp ett nytt recept ikväll! :)

förvirrad.nu

Haha, eller också var jag tvungen att gå hem och fundera lite på vad jag egentligen vill baka ikväll. Ibland funkar det att va spontan, men inte dagar som denna. Får skylla på det extremt höga tempot på jobbet idag. ;) Får snacksa nåt och surfa runt i jakt på idéer, helt enkelt.

på språng

Ska strax bege mig hemåt efter en hektisk dag på jobbet! Först blir det en liten sväng på stan! Ska bland annat shoppa ingredienser till det jag ska baka till svärföräldrarna. Vet inte ens vad än,  men det brukar lösa sig! ;) Hoppas ni har en bra dag!

godmorgon

Godmorgon! Idag regnar det, blä! Verkligen otur att det är dåligt väder just idag, för ikväll ska jag och H åka in på Malmöfestivalen för att se the Soundtrack of Our Lives. Håller tummarna för att det klarnar upp framåt kvällen! Här nedanför ser ni förresten innehållet i ett av paketen jag hämtade ut igår - en ny epilator! Den var nedsatt till ett bra pris Eleven, så bestämde mig för att slå till. Min gamla är en budgetvariant jag köpte när jag inte testat att epilera förut. Ville inte lägga jättemycket pengar när jag inte visste om jag trivdes med det. Visst, det gör ganska ont i början, men det blir faktiskt bättre! Nu känns det nästan inte alls på vissa ställen på benen. Plus att det är så skönt att slippa tänka på det i ett par veckor! :) Återkommer när jag testat den, men Brauns produkter brukar va jättebra. Nån som har den här eller nån annan variant i serien? Nu mot jobbet! Hörs senare!
 
 

lite tankspridd

Känner mig lite tankspridd ikväll på grund av en massa omvälvande saker som hänt på sistone. :/ Återkommer imorgon med full styrka och massa inlägg! Ska bland annat baka nåt kul till svärföräldrarna som kommer på besök på torsdag!

dag tjugoett - hobby

Älskade Baletten! Vad mycket den dansgruppen betytt för mig genom åren. Jag och de andra balettissorna och balettörerna som är med drillar och dansar framför studentorkestern vi tillhör, och att gå med där är något av det bästa jag gjort! När livet känts tungt och jobbigt har jag repor och framträdanden med Baletten varit en ljuspunkt i tillvaron. Dessutom har jag fått vänner för livet både i orkestern och Baletten. Denna härliga mix av dans, drill och fuskbygge (aka pyramider) är för mig nåt av det bästa som finns! ♥ På bilden ser ni min drillstav, en bit av min "Balettmunkjacka" som jag sytt min b-nummer på (när man varit med ett tag så får man ett nummer), och "Balettstämpeln" som vi alltid har på armen på sommarspelningarna!
 
 
1. Dagens...| 2. Gammal och ung | 3. Porträtt | 4. Djur | 5. Något jag fått eller ärvt | 6. Min favoritplats | 7. En hörna av altanen | 8. DIY | 9. Frukost | 10. Favorit i garderoben | 11. Entré | 12. Längs vägen... | 13. Mitt kök | 14. Livsviktigt | 15. Detaljer | 16. Från ovan | 17. Drömresa | 18. Färger | 19. Närbild | 20. Doft | 21. Hobby | 22. Stilleben | 23. Ta tillvara på... | 24. Landskap | 25. Min stil | 26. Det käraste jag har | 27. Soffbild | 28. Hösttankar | 29. Jag | 30. Familj | 31. Glädje |

skön dag

Hade tänkt uppdatera en del idag, men vet inte riktigt vart tiden tog vägen. Får bli en massa inlägg på en gång ikväll i stället. ;) Det var i alla fall jättemysigt att fika med M. Efteråt stack jag och en annan väldigt bra vän och skakade loss massa energi! Älskar att va sådär härligt slutkörd efter träning! Nu ska jag knåpa ihop lite inlägg, lovade ju bland annat att tipsa er om min eyeliner! Hämtade förresten ut två paket idag, ska visa er vad som var i lite senare!

tack

Vill säga TACK till er fina läsare för att ni läser min blogg! Är helt förundrad varje dag över hur många som varit inne. :) Det är ni som gör bloggandet kul! Nu är det strax dags för mig att bege mig till jobbet. I eftermiddag ska jag äntligen träffa en av mina bästa vänner igen för att catcha upp lite efter sommaren. Eller mycket, för insåg just att vi inte setts på typ hela sommaren. Oj. Måste bli ändring på det, M! ;) I eftermiddag ska jag också tipsa er om min eyeliner som jag använder. Hade den på när jag tränade igår och tänkte att jag säkert skulle se ut som Onkel Fester (den flintskallige mannen med svart runt ögonen i Familjen Addams, ni vet) efter passet, med tanke på hur varmt det var i salen. Kunde inte haft mer fel! Den satt som berget! Sanslöst! Återkommer med mer info i eftermiddag. Ha en skön dag!

två lyckliga kompisar

Här är några bilder från helgen, då hundarna busade loss i havet! Visst ser de lyckliga ut? ♥ Kanske borde förtydliga att H håller i bollen på mittenbilden. Det är därför de rusar emot honom med öppna gap! ;)
 

dag tjugo - doft

I trädgården i sommarstugan står det en kaprifol. När Mamma och jag skulle gå ut med hunden på sommarlovskvällarna så kunde vi ofta känna diffar av den på långt håll. Det har fått mig att förknippa kaprifoldoft väldigt mycket både med Mamma och alla sommarlov vi spenderade ihop i stugan! ♥

1. Dagens...| 2. Gammal och ung | 3. Porträtt | 4. Djur | 5. Något jag fått eller ärvt | 6. Min favoritplats | 7. En hörna av altanen | 8. DIY | 9. Frukost | 10. Favorit i garderoben | 11. Entré | 12. Längs vägen... | 13. Mitt kök | 14. Livsviktigt | 15. Detaljer | 16. Från ovan | 17. Drömresa | 18. Färger | 19. Närbild | 20. Doft | 21. Hobby | 22. Stilleben | 23. Ta tillvara på... | 24. Landskap | 25. Min stil | 26. Det käraste jag har | 27. Soffbild | 28. Hösttankar | 29. Jag | 30. Familj | 31. Glädje |

gaah

Gaah, vilken värme det är ute! Orkar knappt göra nånting, haha. Försöker tappert tagga igång inför träningen ikväll i alla fall. Det ska bli skönt att skaka bort lite energi! Ska gå på zumba idag, whee! Såg att det är min absoluta favorittränare som håller i det också, vilket ju är en extra pepp för att faktiskt pallra sig dit. ;)

here comes the sun

Det verkar bli ännu en varm dag - härligt! :) Ska försöka komma ifrån jobbet i tid idag så jag hinner hänga en stund på altanen innan det är dags för första träningspasset efter förkylningen. Äntligen! Har längtat efter att få komma igång igen. Kom just på att jag glömde lägga upp bilderna på hundarna när de badade i havet. Sorry! Lägger upp dem i eftermiddag! Önskar er en bra och solig start på veckan!
 
We♥It

dag nitton - närbild

Jag har en vän som är helt fantastiskt duktig på att fixa fina håruppsättningar både på sig själv och andra! Därför var hon det självklara valet när jag skulle välja vem som skulle göra min brudfrisyr. Tusen gånger roligare och personligare med en vän som sätter upp den, tyckte jag! :) Här ser ni några närbilder både på den och på den fina tiaran jag hade. Åh, blir alldeles nostalgisk nu! TACK, fina S för att du ställde upp och gjorde min frisyr! Kunde inte varit mer nöjd! ♥ Bilderna är förresten tagna när vi gjorde provuppsättning nån vecka innan bröllopet. Precis efteråt var jag tvungen att rusa iväg och fixa nytt pass. Uppsättningen tog ganska lång tid, så för att hinna innan Polisen stängde så fick jag helt enkelt knata dit iförd brudfrisyren! Tog dock ut tiaran innan. ;) Haha, ni skulle hört det förvånade utropet från polisen som fixade passet när jag vände mig om för att ta upp plånboken (uppsättningen syntes inte alls framifrån)! Hon utbrast typ "OJ, vilken håruppsättning!" Jag förklarade att jag just fått håret provuppsatt inför mitt bröllop som var om nån vecka, och hon tyckte det var jättekul att jag gått dit i brudfrisyr och önskade mig lycka till med bröllopet. ;)
 

1. Dagens...| 2. Gammal och ung | 3. Porträtt | 4. Djur | 5. Något jag fått eller ärvt | 6. Min favoritplats | 7. En hörna av altanen | 8. DIY | 9. Frukost | 10. Favorit i garderoben | 11. Entré | 12. Längs vägen... | 13. Mitt kök | 14. Livsviktigt | 15. Detaljer | 16. Från ovan | 17. Drömresa | 18. Färger | 19. Närbild | 20. Doft | 21. Hobby | 22. Stilleben | 23. Ta tillvara på... | 24. Landskap | 25. Min stil | 26. Det käraste jag har | 27. Soffbild | 28. Hösttankar | 29. Jag | 30. Familj | 31. Glädje |

hemma!

Nu är vi hemma igen! Kändes onekligen skumt att lämna Blekinge typ den varmaste dan på hela sommaren! Ibland är det trist att va vuxen! ;) Strax kommer i alla fall en vän till mig hit på fika, så helt deppigt är det ändå inte! Ska förbereda det nu, så skriver mer lite senare.

snart dags för hemfärd

Snart är det dags att rulla mot Skåne igen. Synd att tiden alltid går så fort! Innan dess ska dock hundarna få en liten treat - ett dopp i havet! ;) Ska försöka knäppa lite bilder på dem och lägga upp i eftermiddag! Ha en härlig söndag, allihop!

dag arton - färger

Jag fullkomligt älskar havet, särskilt i Blekinge! När jag var liten åkte vi alltid ut med båten och badade på somrarna. Hur mysigt som helst! Den här sommaren har det tyvärr inte blivit så mycket båtåkande för min del, men idag kom vi i alla fall iväg på en liten tur. Jättehärligt att få lite saltstänk i ansiktet! Motivet för dagens tema på fotoutmaningen fick därför vara en massa nyanser av blått! :)
 

1. Dagens...| 2. Gammal och ung | 3. Porträtt | 4. Djur | 5. Något jag fått eller ärvt | 6. Min favoritplats | 7. En hörna av altanen | 8. DIY | 9. Frukost | 10. Favorit i garderoben | 11. Entré | 12. Längs vägen... | 13. Mitt kök | 14. Livsviktigt | 15. Detaljer | 16. Från ovan | 17. Drömresa | 18. Färger | 19. Närbild | 20. Doft | 21. Hobby | 22. Stilleben | 23. Ta tillvara på... | 24. Landskap | 25. Min stil | 26. Det käraste jag har | 27. Soffbild | 28. Hösttankar | 29. Jag | 30. Familj | 31. Glädje |

bokfynd och myshelg

Nu har jag och H kommit fram till Blekinge! Det är alltid lika härligt att komma hit. På vägen stannade vi och handlade lite på ICA Maxi, och jag fyndade en bok med recept på Whoopie Pies för bara 49kr! Som hittat! Ska sätta mig och bläddra i den nu tänkte jag. :)
 
 

cheesecakemuffins med browniebotten

Det här är egentligen en vanlig cheesecake i tre lager som jag gjort i muffinsformar i stället för i en stor form. Perfekt att ha i frysen om man får oväntade gäster, eftersom den redan är portionerad. Eller om man blir sugen själv och vill ta nåt snabbt och gott. ;) Vi bjöd på dem igår när vi hade gäster och de gjorde succé! Jag glömde tillfälligt bort att jag bara skulle göra en halv sats cheesecakesmet, och råkade göra en hel sats browniebotten. Skulle det hända er också, så har jag ett tips på vad man kan göra med den överblivna bottnen! Klicka här för att se! ;) 

CHEESECAKEMUFFINS MED BROWNIEBOTTEN (ca 15-20 medelstora muffins)
1 sats browniebotten
1 sats cheesecakesmet

1. Sätt ugnen på 175ºC.
2. Gör smeten till bottnen och häll sedan ett tunt lager i varje muffinsform. Eftersom det inte är bakpulver i smeten så reser den sig i stort sett inte alls, vilket är jättebra i det här fallet.
3. Grädda bottnarna i mitten av ugnen tills de stelnat och blivit lite fasta. De ska fortfarande vara kladdiga!
4. Sätt dem åt sidan för att svalna.
5. Gör i ordning cheesecakesmeten, dela den i tre delar och smaksätt dem.
6. Klicka i det första lagret smet i formarna och ställ in dem i frysen ca 45min för att stelna. I och med att varje lager får frysa till ordentligt innan nästa hälls på, så spelar det absolut ingen roll i vilken ordning man väljer att ha smakerna.
7. Upprepa samma metod med de resterande lagrena.
8. Ta fram cheesecakesen en stund innan servering så att de mjuknar lite, lite. Jag satte mina i kylen i ca 10min.
9. Servera antingen i formarna eller utan! Jag serverade mina i formar, som ni ser på bilden här nedanför.
 

ost- och morotsscones

De här är utan tvekan de godaste scones jag ätit! Eftersom det är både moröter och ost i så blir sconesen väldigt matiga, och passar därför precis lika bra som matmuffins!

OST- OCH MOROTSSCONES (4 pers)
4 små morötter
1,5dl riven ost
6dl vetemjöl
4tsk bakpulver
0,5tsk salt
75g smör (rumstempererat)
3 dl yoghurt
 
1. Sätt ugnen på 250ºC.
2. Riv morötterna och osten fint och blanda dem.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en annan bunke.
4. Tärna smöret och tillstätt det.
5. Mosa samman mjöl- och smörblandningen med fingrarna till en grynig massa.
6. Tillsätt morots- och ostblandningen.
7. Häll i yoghurten.
8. Blanda väl tills du har en fin, ganska kletig deg.
9. Klicka ut degen i muffinsformar/på en muffinsplåt.
10. Grädda i mitten av ugnen i ungefär 10min.
 
 

sconesfrukost

Vi upptäckte att vi visst inte har så mycket bröd hemma, så jag sitter och letar efter roliga scones-recept! Just nu lutar det åt morotsscones med ost i. :) Åtrkommer med recept!


dag sjutton - drömresa

Ända sen Disneyland Paris öppnade så har jag drömt om att få åka dit. Man blir aldrig för gammal för Disney! ;) Därfför blev jag överlycklig när Pappa ville åka dit med hela familjen för att fira sin födelsedag i år. Det var så fantastiskt! Allt var så genomtänkt och välgjort, från minsta kullersten till alla häftiga attraktioner (som för övrigt är lika kul för barn som för vuxna). Det kändes verkligen som om man gick runt i Musse Piggs stad! Eftersom det är 20-års-jubileum i år så var det en extra häftig parad varje eftermiddag + en riktigt spektakulär ljusshow på Törnrosas Slott strax innan stängning på kvällen. Vi trodde det handlade om fyrverkerier, men det var tusen gånger häftigare! De hade projicerat en massa häftiga ljuseffekter och figurer på själva slottet. Har aldrig sett nåt liknande. Dessutom tändes hela parken när mörkret föll, som ni kan se en skymt av på några av bilderna. Fick faktiskt lite julstämning då! ;)
 

1. Dagens...| 2. Gammal och ung | 3. Porträtt | 4. Djur | 5. Något jag fått eller ärvt | 6. Min favoritplats | 7. En hörna av altanen | 8. DIY | 9. Frukost | 10. Favorit i garderoben | 11. Entré | 12. Längs vägen... | 13. Mitt kök | 14. Livsviktigt | 15. Detaljer | 16. Från ovan | 17. Drömresa | 18. Färger | 19. Närbild | 20. Doft | 21. Hobby | 22. Stilleben | 23. Ta tillvara på... | 24. Landskap | 25. Min stil | 26. Det käraste jag har | 27. Soffbild | 28. Hösttankar | 29. Jag | 30. Familj | 31. Glädje |

underbar kväll!

Åh, vilken trevlig kväll det blev! Efter bowlingen så stack vi hem till mig och H och bakade pizza ihop! Testade bland annat att lägga getost, honung och valnötter på en pizza. Faktiskt sjukt gott! Ny favorit hos mig i alla fall! :) Efterrätten blev jättelyckad! Hade gjort cheesecake i  tre lager och med browniebotten i portionsformar. Lägger upp bild och recept imorgon! Nu är det strax dags att sova, helt slut! Hoppas ni hade en lika bra kväll som jag!
 
We♥It

helg!

Äntligen är det fredag eftermiddag! Älskar känslan av att ha hela helgen framför mig! Nu ska jag fixa i ordning resterande delar av efterrätten vi ska bjuda på ikväll, städa lite och piffa mig själv. Allt på lite drygt en timme, eftersom jag stannade lite längre på jobbet än vad jag egentligen skulle. Får bli multitasking på hög nivå, med andra ord! ;)

full fart mot helgen!

Vaknade för en stund sen till solsken utanför fönstret och doften av nybryggt kaffe idag! Perfekt start på dagen! Tack söta H för att du fixade kaffe åt mig bara sådär. ♥ Strax blir det som vanligt jobb i mängder, och efter det ska jag sticka hem för att förbereda efterrätten. Måste bli i det närmsta klar redan under eftermiddagen, för kvällen börjar med bowling kl17. Ska bli så roligt! Har sett fram emot det hela veckan, trots att jag är typ überkass på bowling! ;) Ska också fixa det sista till syskonsbarnets födelsedagspresent + skicka den, och hämta ut mina skor jag beställde från Brandos! Haha, tror jag måste beställa lite fler timmar till det här dygnet. ;) Önskar er en härlig fredag!
 
We♥It

dag sexton - från ovan

Tycker den här bilden på Smulan är så söt! Hon ser så rolig ut när hon tittar upp så mycket att öronen reser sig! ♥ Med tanke på den suddiga (dvs vilt viftande) svansen misstänker jag att hon just fått löfte om godis eller att "gå ut och gå"!
 
 
1. Dagens...| 2. Gammal och ung | 3. Porträtt | 4. Djur | 5. Något jag fått eller ärvt | 6. Min favoritplats | 7. En hörna av altanen | 8. DIY | 9. Frukost | 10. Favorit i garderoben | 11. Entré | 12. Längs vägen... | 13. Mitt kök | 14. Livsviktigt | 15. Detaljer | 16. Från ovan | 17. Drömresa | 18. Färger | 19. Närbild | 20. Doft | 21. Hobby | 22. Stilleben | 23. Ta tillvara på... | 24. Landskap | 25. Min stil | 26. Det käraste jag har | 27. Soffbild | 28. Hösttankar | 29. Jag | 30. Familj | 31. Glädje |

brownies med chokladfrosting

Igår när jag gjorde browniebotten till efterrätten vi ska ha på fredag så blev det väldigt mycket botten över. Vi ska nämligen göra efterrätt i portionsformar, så bakade ganska många brownies i muffinsformar och hällde resten av smeten i en ganska stor form. Egentligen hade jag tänkt frysa in den och använda den vid ett senare tillfälle, men så kom jag på att jag kunde hacka upp den i portionsbitar och kleta på det som blivit över av chokladfrostingen jag gjorde häromdagen! Det blev underbart gott kan jag meddela! Succé! :) Jag skar min brownie i bitar innan jag la på frostingen, men det går precis lika bra att göra tvärtom!
 

snart fika

Ikväll kommer en barndomsvän hit och fikar! Ska bli jättekul att träffa henne igen, är alldeles för sällan nu för tiden. Hon har faktiskt aldrig sett min och Hs nya lägenhet kom jag på nu, så det är extra roligt att hon kommer hit! :) Annars händer det inte supermycket idag. Hittade en jättesöt tröja till födelsedagsbarnet, men ska komplettera med nåt mer också tänkte jag. Får bli imorgon, för jag var så trött efter jobbet att jag inte orkade springa runt så mycket. Mattheten som förkylningen förde med sig får hemskt gärna släppa nu, tack! Hatar att inte vara på topp! Nu blir det en stunds vila och sen städning inför kvällen! :)

godmorgon världen

Godmorgon fina läsare! Hoppas att ni har en lika bra morgon som jag! Känner mig jättetaggad för att gå till jobbet! Är konstig, I know. ;) Efter jobbet ska jag gå en sväng på stan för att köpa födelsedagspresent till mitt yngsta syskonbarn som fyller två år på måndag. Vad köper man till en liten kille som hellre leker med sin pappas verktyg än leksaker? ;) Tipsa mig gärna om ni har några idéer på lager! Vi bor inte i samma stad, så det ska helst gå att skicka i ett vadderat kuvert. Egentligen hade jag tänkt köpa ett presentkort på ToysRUs, men den affären finns dumt nog inte här i stan. Typiskt! Oj, nu måste jag göra mig i ordning för jobbet! Ha en bra dag, allihop!
 
We♥It

dag femton - detaljer

Jag älskar att servera mina bakverk i söta formar! Tycker det är en kul detalj piffar upp hela kakan på nåt sätt. Helst ska de va i silikon eller nåt annat material som gör att man kan använda dem många gånger. Om ni frågar mig så kan man aldrig få för många formar (som med skor!), men frågar ni H så får ni nog ett svar i stil med "Gaah! Hon har alldeles för många! Stoppa henne om hon försöker köpa fler!" ;) På bilden ser ni formarna jag fick tillsammans med boken Mina Rosa Cupcakes. En mycket uppskattad julklapp från sväföräldrarna!
 

1. Dagens...| 2. Gammal och ung | 3. Porträtt | 4. Djur | 5. Något jag fått eller ärvt | 6. Min favoritplats | 7. En hörna av altanen | 8. DIY | 9. Frukost | 10. Favorit i garderoben | 11. Entré | 12. Längs vägen... | 13. Mitt kök | 14. Livsviktigt | 15. Detaljer | 16. Från ovan | 17. Drömresa | 18. Färger | 19. Närbild | 20. Doft | 21. Hobby | 22. Stilleben | 23. Ta tillvara på... | 24. Landskap | 25. Min stil | 26. Det käraste jag har | 27. Soffbild | 28. Hösttankar | 29. Jag | 30. Familj | 31. Glädje |

browniebotten

Idag bakade jag en browniebotten till efterrätten vi ska ha på fredag! Den är lätt att göra och fantastiskt god! :) Eftersom det inte är bakpulver i den så reser den sig nästan inte alls, vilket jag tycker är perfekt! Är nämligen ett stort fan av kompakta och lite kladdiga choklabottnar. Vad jag ska lägga på bottnen den här gången avslöjar jag inte än! ;) Bild kommer när efterrätten är klar!
 
BROWNIEBOTTEN
125g smör
2dl vetemjöl
125g mörk blockchoklad + lite till dekorering
2,25dl strösocker
2 lätt uppvispade ägg
0,5dl mjölk
 
1. Sätt ugnen på 175ºC.
2. Smöra och mjöla en form som är 23cm i diameter.
3. Smält smör och choklad i en kastrull på svag värme tills du har en slät smet.
4. Ta bort kastrullen från värmen och vispa ner sockret.
5. Vispa äggen lätt i en bunke och tillsätt sedan mjölken.
6. Häll ägg - och mjölksmeten i chokladsmeten och blanda ordentligt.
7.Tillsätt mjölet och rör om så att det precis blandas.
8. Fördela smeten jämnt i formen och grädda i 25 minuter.
 
 
 

fullt ös

Nu har jag äntligen landat vid köksbordet här hemma med en kopp kaffe i högsta hugg. Jobbar bara halvtid på praktiken nu i början, men det känns banne mig som heltid! Jättemycket att göra och massa trevliga människor överallt.Önskar så att det fanns en riktig plats för mig där, men de har inte råd. Visst är det synd när det är så? Behovet av en extra arbetskraft är enormt, men pegnarna finns inte. Jaja, jag säger som Mamma brukade säga; det väntar säkert nåt ännu bättre runt hörnet! ;) Nu ska jag surfa runt i jakt på recept till fredagens efterrätt! Vi ska käka middag ihop med några goda vänner till oss då, nämligen. Perfekt tillfälle att baka nåt extra smarrigt!

ne me quitte pas

Har ni hört den här låten? H hörde den tydligen på radion för ett tag sen och letade sen upp den på Spotify och spelade den för mig. Jag blir alltid så glad av den, så den går bitvis på repeat här hemma! :) Videon är för övrigt helt galen, love it! Nu ska jag strax bege mig mot jobbet! Hoppas på att hinna lapa lite sol i eftermiddag också, typiskt att det blir fint väder just när semestern är slut! ;)
 
 
 

dag fjorton - livsviktigt

När jag var liten så var den här ganska tilltuffsade lilla kaninen livsviktig för mig. Han heter Peter Kanin, och min pappa köpte honom i London under en affärsresa när jag gick på dagis. Vi blev bästa vänner från första stund! Jag hade ganska många gosedjur när jag var liten, men Peter Kanin var alltid favoriten. Han var med överallt! Självklart fick han följa med även när jag flyttade hemifrån, trots han inte är livsviktig för mig i vardagen längre. ;) Han kommer alltid vara en kär ägodel som påminner mig om barndomen. ♥


1. Dagens...| 2. Gammal och ung | 3. Porträtt | 4. Djur | 5. Något jag fått eller ärvt | 6. Min favoritplats | 7. En hörna av altanen | 8. DIY | 9. Frukost | 10. Favorit i garderoben | 11. Entré | 12. Längs vägen... | 13. Mitt kök | 14. Livsviktigt | 15. Detaljer | 16. Från ovan | 17. Drömresa | 18. Färger | 19. Närbild | 20. Doft | 21. Hobby | 22. Stilleben | 23. Ta tillvara på... | 24. Landskap | 25. Min stil | 26. Det käraste jag har | 27. Soffbild | 28. Hösttankar | 29. Jag | 30. Familj | 31. Glädje |

muffins med krämig chokladfyllning

Idag experimenterade jag genom att lägga i lite av min till konsistensen misslyckade chokladfrosting (den blev för rinnig för att kunna användas som topping) som fyllning i icke smaksatta muffins. Det blev såå gott! Fyllde ungefär en tredjedel av muffinsformarna med smet, och spritsade sen i en klick chokladfrosting i varje. Efter det fyllde jag på med smet igen. Riktigt gott! Klicka på länkarna ovanför för att komma till recepten!
 

grundrecept muffins

Nu har jag äntligen hittat ett bra grundrecept för muffins att utgå från när jag experimenterar med olika fyllningar! De här muffinsarna är både jättegoda att äta precis som de är och tacksamma att fylla med olika godsaker eftersom de är så neutrala. :) Just nu håller jag på att baka en sats som jag fyllt med frostingen jag gjorde igår! Den ville nämligen inte bli alls så fast som jag ville att den skulle bli (trots att jag kylde den), så jag fick tänka om. Kom då på att jag skulle kunna spritsa den inuti muffins i stället för på. ;) Recept kommer ikväll om experimentet lyckades!
 
GRUNDRECEPT MUFFINS (12st)
100 g smör
2 dl mjölk
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
(skal av 1 citron)
 
1. Sätt ugnen på 200ºC (varmluft: 175ºC)
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
3. Smält smöret och häll i mjölken (och citronskal)
4. Rör i smörblandningen i resten av smeten.
5. Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd ner det i smeten.
6. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna med smet upp till 2/3.
7. Grädda 12-15 minuter i mitten av ugnen.
8. Låt muffinsarna svalna på galler under bakduk.
 

bra dag

Idag har jag haft en så positiv och bra dag! Det var verkligen en energikick att komma tillbaka till praktikplatsen! :) Nu ska jag ta nåt litet att äta, och sen sätta igång med dagens bak!
 
 
 

back in business

Jag har blivit välkomnad tillbaka av alla mina fina kollegor och är redan inne på dagens tredje kopp kaffe. Det är nice att börja jobba igen! ;) Ska snart bege mig mot stan för att köpa svarta pärlor till Hs hörlurar och ingredienser till kvällens muffinsbak! Har hittat ett nytt recept som jag är sugen på att prova. Alltid lika kul att testa nåt nytt! Vad hittar ni på idag?

mer om pärlorna!

Jag fick en fråga från en läsare om vart jag köpt pärlorna jag använde till att pynta hörlurarna, och tänkte det var lika bra att svara i ett inlägg också! :) De är av märket Hama, och jag köpte dem på Panduro. Priset ligger på mellan 15 och 30kr påsen, och det gick inte ens åt en påse av varje färg (där är 1000 pärlor/påse). Riktigt billigt, alltså! :) Om ni inte har Panduro i närheten, så kan jag tipsa om att de har de en bra webshop! Ett bra tips är att lämna lite sladd tom, annars kommer det inte gå att rulla ihop lurarna när ni inte använder dem. Jag lämnade så pass mycket att det ser ut som om jag har fullt av pärlor när sladden är böjd (som på bilden). Det syns bara att det "fattas" några pärlor när jag har lurarna i öronen. Hoppas ni förstår vad jag menar, känner mig lite förvirrad såhär på morgonen. ;) Nu ska jag strax bege mig mot praktiken! Halvdag idag, så jag skriver mer efter lunch eller så! Ha en fin dag, allihop!

Edit: Fick just reda på att det finns flera olika storlekar på Panduros pärlor! Dumt nog stod det inte nånstans på mina påsar, men H mätte en pärla och vi kom fram till att det är storlek midi jag har. Den är perfekt, för den är lagom lös runt sladden. Klämmer inte åt eller så. :)


dag tretton - mitt kök

Här får ni några glimtar från mitt kök, som faktiskt är mitt favoritrum här hemma! :) Skåpet Magiker från IKEA fungerar som väldigt bra förvaring. Vi har en vit byrå från samma serie som står jämte, men den fick inte va med på bild den här gången. ;) Ovanpå Magiker-skåpet står min stereo, som hängt med sen studietiden. Är så glad att både den, skåpet och byrån har kommit till ordentlig användning här, för vi lyckades aldrig placera in dem särskilt bra i förra lägenheten. Hyllorna med böcker, våra fina Alessiskålar som vi fick i bröllopspresent och Soda Streamern är nog min favoritdetalj i köket. De är så stilrena och snygga! Är jätteglad att förra ägarna lämnade kvar dem. Ovanför köksbordet hänger en lampa från IKEA som många säkert känner igen, och på väggen sitter mitt älskade recept på Kärleksmums, som H nyligen klistrade upp. På bilden längst ned till vänster ser ni vår roliga vattenspruta från Pylones (vi köpte den mest för att den liknar Smulan, haha) och en vacker bricka jag fick av Mamma för några år sen. ♥


1. Dagens...| 2. Gammal och ung | 3. Porträtt | 4. Djur | 5. Något jag fått eller ärvt | 6. Min favoritplats | 7. En hörna av altanen | 8. DIY | 9. Frukost | 10. Favorit i garderoben | 11. Entré | 12. Längs vägen... | 13. Mitt kök | 14. Livsviktigt | 15. Detaljer | 16. Från ovan | 17. Drömresa | 18. Färger | 19. Närbild | 20. Doft | 21. Hobby | 22. Stilleben | 23. Ta tillvara på... | 24. Landskap | 25. Min stil | 26. Det käraste jag har | 27. Soffbild | 28. Hösttankar | 29. Jag | 30. Familj | 31. Glädje |

chokladfrosting

Det här receptet fick jag av min svärmor för ett tag sen, men glömde helt bort det och testade det först ikväll. NOM säger jag bara! Hur gott som helst! Min frosting blev ganska rinnig efter att jag haft i den mängd florsocker som står i receptet, så det behövs eventuellt lite mer än 4dl. Har ställt in den i kylen för att få den att bli lite extra fast, det brukar funka. Bild kommer när jag har hunnit baka muffins att spritsa frostingen på, dvs senast imorgon. Idag vet jag inte riktigt vad som hände med tiden, för jag hann absolut inte med allt jag skulle. Nån måste helt enkelt ha snott några timmar från min dag! ;)
 
CHOKLADFROSTING
200g cream cheese
60g smör (rumstempererat)
4msk kakao
2tsk kaffe
ca 4dl florsocker

1. Vispa creamcheese och smör fluffigt.
2. Tillsätt kakaon och kaffet.
3. Tillsätt florsocker tills frostingen är riktigt fast.
 
 

vänsterhäntas dag!

Fick just reda på att det är Vänsterhäntas Dag idag! Woop! Både jag, mina syskon och min svärfar är vänsterhänta, så jag vill verkligen fira denna eminenta dag! ;) Enligt Wikipedia ska man uppmärksamma problem som vi vänsterhänta har i vardagen, men jag kan inte komma på något särskilt. Tycker mest att vi är bäst! ;) Har jag några vänsterhänta läsare? Upplever ni några problem i vardagen?

strax frosting på g

Ska strax sätta igång med frosting-tillverkandet! Det blir nog så att jag svänger ihop en sats muffins också, för H ville gärna bjuda på några på sitt jobb. :) Funderar förresten på att försöka fixa till en mer personlig bloggdesign. Gillar verkligen den jag har nu, men skulle egentligen vilja ha en som är "bara min", om ni förstår hur jag tänker? Är det nån av er som säljer designer, eller vet om nån som gör det? Tacksam för tips! Nej, nu ska jag inte svamla iväg för mycket här. Dags för bakning! Har en del inplanerat nu i eftermiddag, så lägger upp receptet ikväll.

inspirerad

Wow, vilken underbart inspirerande människa min jobbcoach är! Det ska bli jätteroligt att få jobba med henne! Nu tar jag verkligen ett kliv mot en ny karriär! GLAD!

spännande dag

Godmorgon fina läsare! Hoppas att ni får en bra start på veckan! Om nån timme åker jag till Malmö för att träffa min jobbcoach för första gången! Ska bli jättespännande! När jag kommit hem därifrån blir det frosting-tillverkning! Hittade ett recept på chokladfrosting igår som jag fick av min svärmor för ett tag sen, men sen dumt nog glömde bort. Idag ska jag testa det! Vill också passa på att hälsa alla nya läsare välkomna! Hoppas ni vill fortsätta följa mig! :) Om ni är intresserade av smycken och bijouterier så kan jag tipsa om att jag har fått en rabattkod hos Rosa Prickar som gäller nu i augusti! Klicka här för att komma till den!

dag tolv - längs vägen

När jag och H var i Småland och hälsade på min familj tidigt i våras så ville ett av mina syskonbarn följa med oss ut och gå med hundarna. Efter många fotoförsök lyckades jag knäppa den här fina bilden! Det var väldigt svårt, för de rörde sig så fort de där två! ;)
 

1. Dagens...| 2. Gammal och ung | 3. Porträtt | 4. Djur | 5. Något jag fått eller ärvt | 6. Min favoritplats | 7. En hörna av altanen | 8. DIY | 9. Frukost | 10. Favorit i garderoben | 11. Entré | 12. Längs vägen... | 13. Mitt kök | 14. Livsviktigt | 15. Detaljer | 16. Från ovan | 17. Drömresa | 18. Färger | 19. Närbild | 20. Doft | 21. Hobby | 22. Stilleben | 23. Ta tillvara på... | 24. Landskap | 25. Min stil | 26. Det käraste jag har | 27. Soffbild | 28. Hösttankar | 29. Jag | 30. Familj | 31. Glädje |
 
 

chokladcupcakes med vaniljfrosting

Det här receptet är ett modifierat grundrecept för glutenfria muffins. Jag la till kakao för att få lite mer smak på dem, bytte ut smöret mot en laktosfri sort, och spritsade på laktosfri vaniljfrosting. I originalreceptet står det att man ska få 20st små muffins, men jag fick 8st när jag fyllde mina formar (7cm i diameter och 3,5cm höga) till hälften. Dubbla alltså receptet om ni ska baka många! Den laktosfria vaniljfrostingen hittar ni här. Tänk på att låta cupcakesen svalna helt innan ni spritsar på den!
 
GLUTEN- OCH LAKTOSFRIA CHOKLADCUPCAKES
1dl florsocker
1dl potatismjöl
1msk kakao
1tsk vaniljsocker
0,5tsk bakpulver
100g laktosfritt smör (rumstempererat)
1 ägg

1. Sätt ugnen på 225°C
2. Blanda florsocker, potatismjöl, vaniljsocker, bakpulver och kakao i en bunke.
3. Skär smöret i tärningar och tillsätt det.
4. Tillsätt ägget.
5. Blanda allt till en slät smet.
6. Fördela smeten i muffinsformar som du fyller ungefär till hälften.
7. Grädda muffinsarna i mitten av ugnen i ca 10min.
8. Låt muffinsarna svalna helt innan du spritsar på frostingen!


laktosfri vaniljfrosting

Det här är en laktosfri variant vanlig vaniljfrosting. Den smakar minst lika bra som den med laktosprodukter i! För den som inte har vaniljextrakt hemma så går det att byta ut det mot 2tsk vaniljsocker. Jag gjorde det och det blev bra!
 
LAKTOSFRI VANILJFROSTING
100 g laktosfri cream cheese
80g laktosfritt smör
ca 4-5 dl florsocker
1 tsk vaniljextrakt
 
1. Vispa smör och cream cheese fluffigt.
2. Vispa ner florsockret.
3. Tillsätt vaniljextraktet.
4. Spritsa på avsvalnade cupcakes eller något annat gott!
 

vaniljfrosting

Den här frostingen är jättegod och blir sådär perfekt fast så att den går att spritsa lätt! Receptet hittade jag hos Sugar Town! För den som inte har vaniljextrakt hemma så går det att byta ut det mot 2tsk vaniljsocker. Jag gjorde det och det blev bra!
 
VANILJFROSTING
100 g cream cheese
80g smör
ca 4-5 dl florsocker
1 tsk vaniljextrakt
 
1. Vispa smör och cream cheese fluffigt.
2. Vispa ner florsockret.
3. Tillsätt vaniljextraktet.
4. Spritsa på avsvalnade cupcakes eller något annat gott!
 

pärlor på hörlurarna

Här är resultatet av mitt pyssel igår! Passade också på att hänga på en liten blomma som jag hade liggandes, för att få extra flower power-känsla! ;) Instruktionerna hittade jag på Åsa Linneas blogg! Jag använde dock inte en sax för att dela pärlorna, utan tog en mattkniv i stället. Ställde varje pärla på högkant på en skärbräda och skar sedan ett snitt igenom ena sidan på den uppifrån och ned. Sen bände jag upp den, trädde den på sladden och släppte. Då stängde den sig fint igen. Snittet syns absolut inte på håll, och pärlorna sitter som en smäck! Perfekt!
 

sköna söndag

Godmorgon kära läsare! Hoppas ni mår bra! :) Blev klar med hörlurarna igår, så ska lägga upp bilder på dem om en liten stund. Var inte alls så pilligt som jag trodde, och det blev sjukt snyggt! Pärlorna fungerar dessutom som lite skydd för sladden, vilket ju är en bonus. Gluten - och laktosfria muffins med frosting står som sagt också på dagens schema. Hoppas de blir goda, för de är väldigt enkla att slänga ihop. Vetemjölet är ersatt med vanligt potatismjöl, som i alla fall jag nästan alltid har i skafferiet. Perfekt! Vad hittar ni på idag?

dag elva - entré

Jag, H och ett annat par har som tradition att varje år åka till en julmarknad i Tyskland en helg i december för att få lite julstämning och shoppa julklappar. För två år sen var vi i Hamburg, där de verkligen tagit julstämningen på allvar! Hela torget framför det pampiga och vackra Rathaus var fyllt av stånd med mat, Glühwein, godis, hantverk med mera. Plötsligt hörde vi ett "Ho Ho Ho!" och sen for en släde med en tomte i förbi uppe i luften! Det satt alltså en riktig person i släden! Helt sjukt. När släden var mitt över torget stannade den, och så berättade tomten en historia innan han for vidare. Vi var helt hänförda och kommer nog aldrig glömma den tyske tomtens entré utanför entrén till Rathaus! ;)
 

1. Dagens...| 2. Gammal och ung | 3. Porträtt | 4. Djur | 5. Något jag fått eller ärvt | 6. Min favoritplats | 7. En hörna av altanen | 8. DIY | 9. Frukost | 10. Favorit i garderoben | 11. Entré | 12. Längs vägen... | 13. Mitt kök | 14. Livsviktigt | 15. Detaljer | 16. Från ovan | 17. Drömresa | 18. Färger | 19. Närbild | 20. Doft | 21. Hobby | 22. Stilleben | 23. Ta tillvara på... | 24. Landskap | 25. Min stil | 26. Det käraste jag har | 27. Soffbild | 28. Hösttankar | 29. Jag | 30. Familj | 31. Glädje |

vilken hetta!

Gaah, vad varmt det blev idag! Får nog spara resten av bakningen till imorgon tror jag. :) Då blir det gluten- och laktosfria muffins med frosting för hela slanten! Yay! Nu ska jag och H sätta oss i solen med varsin jitterbuggsbakelse och bara njuta av vädret en stund. Jag ska också pimpa mina iPhone-hörlurar med pärlor, som verkar vara en trend nu. Visar resultatet sen! Hoppas ni har en härlig lördag!

jitterbuggsbakelser

Min farmor har bakat jitterbuggar så länge jag kan minnas, och det är verkligen en av mina favoritkakor. Jag älskar kombinationen av frasig mördeg och seg, härlig maräng! Idag provade jag på att baka dem för första gången. Egentligen ska man göra som en rulltårta och sen skära i tunna skivor, men jag valde att istället göra små bakelser i muffinsformar. De blev hur söta som helst! Visserligen fick jag lite färre än vad jag skulle fått om jag gjort vanliga jitterbuggar, men ska försöka trycka ut degen ytterligare lite grann i formarna nästa gång. Satte formarna i en muffinsplåt och tryckte sen ut degen i dem; lite pilligt men det blev ändå stabilare än om jag bara ställt formarna på en vanlig plåt. :) Som ni ser är de två bakelserna i mitten mycket högre än de andra. Jag experimenterade genom att inte vika ned väggarna på dem (gjorde det på de andra), och då fick marängen mer plats att växa på. Ska testa att göra vanliga jitterbuggar också, återkommer med recept på dem!
 
JITTERBUGGSBAKELSER
2dl vetemjöl
100g smör
1st äggvita
1,5dl socker
 
1. Sätt ugnen på 200ºC
2. Hacka smöret och knåda det sedan tillsammans med mjölet till en smidig deg.
3. Vispa äggvitan tills den inte rinner ur skålen om du vänder den upp och ned.
4. Tillsätt sockret lite i taget samtidigt som du fortsätter vispa.
5. Sätt muffinsformar i en muffinsplåt. Jag använde ganska höga och smala formar för att få extra söta små bakelser.
6. Tryck ut degen väldigt, väldigt tunt i formarna. I vanliga jitterbuggar ska degen bara vara ca 2mm tjock, vilket är ett bra riktmärke.
7. Häll i marängsmeten i formarna. Använd gärna en sprits så att formen fylls ut ordentligt i botten! Marängen kommer svälla ganska mycket i ugnen, så fyll dem inte mer än till hälften!
8. Om man vill så kan man försiktigt peta ner lite av "degväggarna" och lägga över marängen (lämna ett hål i mitten så att den kan resa sig fint) som en fin effekt. Vill man ha bakelser som är så höga som de i mitten på fotot bör man strunta i det här momentet.
9. Grädda i ugnen tills de fått fin färg!
 
 
 
 

massa bakning på gång!

Idag ska jag baka jitterbuggar! Ska verkligen bli spännande att se om jag får till dem lika bra som Farmor. :) Hittade också ett recept på glutenfria muffins, som jag tänkte passa på att göra laktosfria när jag ändå är igång. Ska dessutom piffa till dem lite med frosting och någon extra smak i, för receptet känns lite tråkigt som det är nu. Massa bakning på gång, alltså!
 
We♥It

vaniljscones

De här sconesen får en härlig sötma av vaniljyoghurten som är i! Såg också några recept där man hällt lite frysta blåbär i smeten, och även bytt ut lite av mjölet mot havregryn. Det låter också jättegott, så ska testa det nästa gång!
 
VANILJSCONES
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
50 g smör (rumstempererat)
2 dl vaniljyoghurt
 
1. Sätt ugnen på 200ºC
2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
3. Skär smöret i tärningar och tillsätt det till smeten.
4. Arbeta ihop de torra ingredienserna och smöret till en grynig massa.
5. Tillsätt yoghurten och blanda ihop allt till en smidig deg.
6. Platta ut degen tills den är ungefär 1,5 - 2 cm tjock och skär den sen i 4x4 cm stora bitar.
7. Grädda sconesen i ugnen i ca 10min.
 

sömnlös

Vaknade med ett ryck för en stund sen och kunde bara inte somna om, så gav upp och gick och satte mig vid datorn en stund. Så typiskt att jag vaknar såhär tidigt när det är helg, har varit jättetrött alla andra morgnar den här veckan! Tänkte i alla fall baka scones till frukost nu när jag fick lite extra tid! ;) Kom på att vi har lite vaniljyoghurt över så googlade på måfå "scones med vaniljyoghurt", men trodde absolut inte jag skulle hitta några recept. Döm om min förvåning när det dök upp flera stycken! Har ni bakat scones med vaniljyoghurt nån gång? Jag har aldrig hört talas om det! Filmjölk har jag testat, men inte yoghurt. Blir premiärbak idag! :)

dag tio - favorit i garderoben

Ni anar inte vad svårt det var att välja ett favoritplagg i garderoben! Kombinationen mycket kläder och extremt velig person är inte optimal i det här läget, kan jag säga! ;) Till slut fastnade jag i alla fall för två härligt vippiga midjekjolar som jag köpte när jag var i Spanien för att hälsa på min syster förra våren. Kjolarna tillhör samma kollektion och jag köpte dem samtidigt, så de hör ihop för mig. Minns att jag stod och valde mellan dem hur länge som helst, men gav upp tillslut och köpte båda (de var inte särskilt dyra, som tur var). Det är jag fortfarande glad över!
 
 
1. Dagens...| 2. Gammal och ung | 3. Porträtt | 4. Djur | 5. Något jag fått eller ärvt | 6. Min favoritplats | 7. En hörna av altanen | 8. DIY | 9. Frukost | 10. Favorit i garderoben | 11. Entré | 12. Längs vägen... | 13. Mitt kök | 14. Livsviktigt | 15. Detaljer | 16. Från ovan | 17. Drömresa | 18. Färger | 19. Närbild | 20. Doft | 21. Hobby | 22. Stilleben | 23. Ta tillvara på... | 24. Landskap | 25. Min stil | 26. Det käraste jag har | 27. Soffbild | 28. Hösttankar | 29. Jag | 30. Familj | 31. Glädje |

tigrerade non stop-kakor med chokladbitar

Non stop var mitt absoluta favoritgodis när jag var liten! Är faktiskt fortfarande barnsligt förtjust i de färgglada chokladknapparna! Helst ska det vara de "äkta", de i svart påse, för där smakar alla färger olika. ;) Det var just den sorten jag valde att använda idag när jag skulle baka non stop-kakor. Kunde inte bestämma mig för om jag ville ha chokladdeg eller vanlig deg, så det fick bli både och! Gjorde en grunddeg för chocolate chip cookies, som jag sedan delade i två delar. Tillsatte kakao i den ena, och efter det blandade jag i non stop och hackad blockchoklad i båda degarna. För att få tigreringen tog jag en liten del av varje deg, tryckte ihop dem och rullade sedan till en liten boll. Om man inte har så mycket tålamod så går det också bra att blanda degarna innan man börjar rulla bollar, alltså göra en enda stor, marmorerad deg. Man får bara jobba lite mer på att få en snygg marmorering, och samtidigt vara försiktig så att inte hela degen blir brun. Välj själv vilket ni föredrar!
 
TIGRERADE NON STOP-KAKOR MED CHOKLADBITAR (ca 25st)
100 g margarin (rumsvarmt)
0,5 dl socker
1tsk vaniljsocker
1 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1msk kakao
50g blockchoklad
1dl non stop
 
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Arbeta ihop smör, socker och vaniljsocker i en skål.
3. Tillsätt ägget och blanda väl.
4. Blanda mjöl, bakpulver och salt och tillsätt det.
5. Dela degen i två lika stora delar och blanda i kakao i den ena.
6. Grovhacka blockchokladen och non stopen.
7. Fördela bitarna jämnt i de två degarna.
6. Ta en liten bit ljus deg och en liten bit chokladdeg, och rulla tills du har fått en tigrerad boll. Upprepa tills du har ca 25st bollar.
7. Tryck till dem lite lätt.
8. Grädda i mitten av ugnen i 11 minuter.
 

äntligen fredag!

Äntligen fredag! Ska bli så härligt med helg, även om H också blivit krasslig nu. Verkar va nån segdragen grej det här. Blä. Försökte mig på att göra jitterbuggar igår, men marängsmeten vägrade av nån konstig anledning att stelna så fick ge upp till slut. Haha, verkar inte va min bakvecka den här veckan! ;) Tänker dock inte ge mig, utan har bestämt mig för att lyckas med både jitterbuggarna och havreflarnen den här helgen! Dessutom ska jag baka nya chocolate chip cookies, eftersom de var väldigt poppis hos syrrans barn! Blev jätteglad över att de tyckte om dem! De gillade förresten också de glutenfria småkakorna jättemycket! När jag berättade för miin syster att det var Maizena majsstärkelse i stället för mjöl i så blev hon faktiskt förvånad, för hon tyckte de smakade precis som kakorna Mormor och Farmor brukade baka. Bästa betyget! Ska ge mig på att baka både nåt nytt glutenfritt och nåt laktosfritt inom den närmsta tiden tänkte jag. Ni får jättegärna tipsa om ni har nåt bra recept! :)

dag nio - frukost

Jag älskar hotellfrukost! Det ska helst vara en stor buffé med mycket att välja mellan, och så ska man ha mycket tid så att man kan sitta lääänge och äta. Sedan jag blev kaffefreak så är det också viktigt att det finns gott kaffe på hotellfrukosten. När jag och H var på smekmånad i Italien förra sommaren så fick jag det godaste kaffet jag någonsin druckit! Vi hade stannat till vid Gardasjön och övernattat på ett jättemysigt hotell. Jag chansade och valde en Latte Macchiato, som jag aldrig druckit förut. NOM! Det var precis lagom temperatur för att äta frukost på hotellets uteservering, vilket såklart gjorde upplevelsen ännu bättre! Åh, vill åka tillbaka nu!
 

1. Dagens...| 2. Gammal och ung | 3. Porträtt | 4. Djur | 5. Något jag fått eller ärvt | 6. Min favoritplats | 7. En hörna av altanen | 8. DIY | 9. Frukost | 10. Favorit i garderoben | 11. Entré | 12. Längs vägen... | 13. Mitt kök | 14. Livsviktigt | 15. Detaljer | 16. Från ovan | 17. Drömresa | 18. Färger | 19. Närbild | 20. Doft | 21. Hobby | 22. Stilleben | 23. Ta tillvara på... | 24. Landskap | 25. Min stil | 26. Det käraste jag har | 27. Soffbild | 28. Hösttankar | 29. Jag | 30. Familj | 31. Glädje |

äggvitor över

Jag funderar på vad jag ska göra med äggvitorna som blev över efter gårdagens glasstillverkande. Tänkte först göra sega maränger, men när jag surfade runt i jakt på inspiration så snubblade jag över ett recept på en gammal favoritkaka - jitterbuggar! Farmor bakade alltid dem när jag växte upp, så det är verkligen nostalgi för mig att äta dem nu. Hon är för övrigt världens ståltant! 90+ och slänger fortfarande ihop sin klassiska jordgubbstårta med spritsad grädde, ett par sortes kakor och hembakta frallor när hon ska få besök. Enda skillnaden är att hon numera måste använda förstoringsglas när hon läser recepten - bakverken smakar precis som förr! Otroligt. :) Det ska bli spännande att se om jag lyckas göra lika goda jitterbuggar som hon!

tack kicks!

Ojoj, nu blev jag verkligen glatt överraskad! Beställde hem lite nya Clinique-produkter från Kicks webshop för ett tag sen. För övrigt har de ett jättebra erbjudande som innebär att medlemmar får 15% rabatt på allt i webshopen nu! Trodde bara det gällde ett köp, men tydligen kan man handla flera gånger, för jag fick rabatt både denna och förra gången jag shoppade! Hur bra som helst! Alltid gratis frakt om man väljer att hämta i butik också. I alla fall, tillbaka till det jag skulle skriva om egentligen. När jag beställde Clinique-grejerna så stod det att man skulle få en gåva om man beställde minst 2 produkter, vilket jag gjorde. När paketet anlände så fanns det till min stora besvikelse ingen extra grej från Clinique med! Blev lite förvånad och mailade deras kundtjänst för att fråga om erbjudandet bara gällde om man handlade i butik. Fick snabbt svar att gåvan tyvärr tagit slut, men att hon kunde skicka nån annan gåva i stället. Jättesnällt tänkte jag och föreställde mig någon liten provburk av nån kräm eller så. Tills idag när brevbäraren ringde på dörren eftersom han inte kunde pressa igenom kuvertet genom brevinkastet. Tack Kicks säger jag bara! Hur snällt som helst! :)
 

cupcakes-grejer på lagerhaus!

Titta vad jag hittade på Lagerhaus igår! Det fanns åtminstone fyra olika strösselsmaker för bara 29kr/burk! Tror jag måste springa dit idag igen och köpa några.. ;) De har också en cupcakes-maskin för 299kr och andra kul grejer. Om ni inte har Lagerhaus i närheten så har de numera också en webshop! Hur bra som helst! Klicka på länken så kommer ni till kategorin "Mat och Godis". Där finns alla strösselvarianterna! :)
 

nästan helg

Snart, snart är det helg igen! Yay! Jag vet inte riktigt vad jag och H ska hitta på. Det är en del kvar att fixa i lägenheten, så det lutar nog åt att vi stannar hemma och pysslar. Mysigt! I "stannar hemma och pysslar" ingår självklart någon eller några turer till inredningsbutiker. Det är ju liksom underförstått! ;) Vad ska ni hitta på i helgen? Idag ska jag mest ta det lugnt. Blir en liten tur till stan om några timmar, och i eftermiddag ska jag ge mig på de där havreflarnen igen! Hoppas de blir bättre idag, haha. Är sugen på att testa att baka något mer också, vi får se om tid finns.

knäckig vaniljglass med chokladbitar

När jag misslyckades med mina havreflarn (se föregående inlägg) så ville jag inte slänga dem eftersom den stelnade smeten (jag beskriver den bäst som det tror jag, för alla flarnen flöt ihop till en enda stor massa) smakade ju gott! Den såg bara inte riktigt ut som havreflarn. När jag funderat lite kom jag på att det bästa nog vore att hacka upp den och lägga den i vaniljglass! Självklart var jag bara tvungen att slänga i lite hackad blockchoklad också, som det chokladfreak jag är. ;) Resultatet? Nom nom nom!
 
KNÄCKIG VANILJGLASS MED CHOKLADBITAR
4st äggulor
0,75dl socker
1tsk vaniljsocker
2dl standardmjölk
1,25dl vispgrädde
havreflarn
blockchoklad

1. Vispa äggulor,socker och vaniljsocker väl tills äggulorna har blivit nästan vita.
2. Värm mjölken försiktigt utan att den börjar koka.
3. Ta av kastrullen med mjölk från plattan.
4. Vispa grädden tillsammans med ägg- och sockersmeten.
5. Häll långsamt ner smeten i den varma mjölken och rör om tills allt är ordentligt blandat.
6. Sätt kastrullen på spisen igen och värm på medelvärme under ständig omrörning tills smeten tjocknat. Den får inte koka!
7. Ta av kastrullen från plattan och låt blandningen svalna till kylskåpstemperatur.
8. Hacka så stor mängd havreflarn och blockchoklad du vill ha i glassen i ganska stora bitar.
9. Kör smeten i glassmaskin tills den är nästan färdig. Den ska vara så pass klar att den är väldigt fast, men ändå lite mjuk så att det går att blanda i fyllning!
10. Blanda i fyllningen och rör runt tills den är jämnt fördelad i glassen.
11. Ställ in i frysen för att stelna.

det blev inga havreflarn...

...det blev vaniljglass med knäck! ;) Tror jag fick i lite för mycket smör i min havreflarnssmet, för det blev verkligen bara smet av alltihop! Mest kolaaktig, seg massa och inte så mycket havregryn. Visserligen jättegott, men inte vad det skulle bli. Vad göra? Glass såklart! Håller just nu på att göra vaniljglass med knäck och chokladbitar. Recept kommer om en stund. Ska göra ett nytt försök med havreflarnen imorgon tror jag. Det skulle faktiskt kunna vara gott att ha såna till glassen! Nice! Jag låter Kakmonstret få sista ordet i det här inlägget! Han är bara så söt! ;)
 
We♥It

dag åtta - do it yourself

När jag och H skulle gifta oss hade jag mycket funderingar på brudbuketten. Eftersom bröllopet var på Nyårsafton kändes det inte så kul att köpa riktiga blommor för dyra pengar - de skulle ju ändå inte klara kylan utanför kyrkan när vi stod och blev fotograferade och underhållna av Bleckhornen (studentorkestern vi träffades via; de gör alltid "överraskningsuppträdanden" på bröllop, haha). Därför började jag spana runt efter buketter som var gjorda av fejkblommor, men det visade sig att de som faktiskt såg äkta ut var jättedyra. Typiskt! Ville ju inte ha nåt som bara skrek tyg eller plast.Gav så smått upp idén på brudbukett över huvud taget, tills jag plötsligt såg att Sia hade 70% rea på sina konstgjorda växter! Deras fejkblommor är de bästa jag sett. Jag bestämde mig där och då för att försöka binda min egen bukett - om den inte blev bra så hade vi inte lagt ut så mycket pengar, och blommorna kunde vi ju använda som prydnad hemma! Win win! ;) Vi botaniserade bland växterna i säkert en timme innan vi hittat några som matchade fint och som inte skulle bli varken för mycket eller för lite. Det blev 2st vinröda (en av våra bröllopsfärger) och 2st gräddvita rosor, plus en häftig, silvrig blomma att ha i mitten. För att hålla ihop allt så tvinnade jag först en massa smyckesvajer runt stjälkarna och sen lindade jag ett fint silverband runt. Jag blev riktigt nöjd med resultatet och fick faktiskt till och med kommentarer om hur fin buketten var! De som kommenterade trodde dessutom att den var äkta och köpt i blomsteraffär! :) Blev så glad av det! Nu ligger den på en hedersplats här hemma och påminner oss om den största dagen i våra liv hittills. ♥
 
 
1. Dagens...| 2. Gammal och ung | 3. Porträtt | 4. Djur | 5. Något jag fått eller ärvt | 6. Min favoritplats | 7. En hörna av altanen | 8. DIY | 9. Frukost | 10. Favorit i garderoben | 11. Entré | 12. Längs vägen... | 13. Mitt kök | 14. Livsviktigt | 15. Detaljer | 16. Från ovan | 17. Drömresa | 18. Färger | 19. Närbild | 20. Doft | 21. Hobby | 22. Stilleben | 23. Ta tillvara på... | 24. Landskap | 25. Min stil | 26. Det käraste jag har | 27. Soffbild | 28. Hösttankar | 29. Jag | 30. Familj | 31. Glädje |

everything will be ok

Åh, så skönt att mötet är över! Beskedet var som jag väntat mig, men med en mycket positiv twist! ;) Nu ska jag fika och leta upp nåt kul att baka! Det lutar åt havreflarn, som är en av mina favoritkakor. Recept kommer lite senare! Ska också ladda upp ett bidrag till dagens tema på fotoutmaningen, som är "Do it Yourself"! Mycket kul på gång, alltså! :)
 

We♥It

positiv energi

Nu har jag vinkat av min syster på stationen. Det känns alltid så sorgligt när hon åker, för jag vet att det dröjer tills vi får ses igen. Nu kommer vi inte träffas förrän till jul! Fick i alla fall massa positiv energi av henne inför mötet, vilket är skönt. När det är över så ska jag gå hem och baka nån kaka tror jag. ;) När H kommer hem från jobbet kanske vi ska gå på bio, antingen för att fira eller för att pigga upp. Hoppas på det tidigare!

fullt hus

Har just avslutat en god middag med H, min syster och hennes familj! Det är så härligt att ha dem här! :) Extra bra att de hälsar på just idag, för imorgon har jag ett jätteviktigt möte som jag både sett fram emot och fasat för på samma gång. Skönt att få skingra tankarna lite. Vad hittar ni på ikväll?
 
We♥It
 
 

dag sju - en hörna av altanen

Egentligen hade jag tänkt ta en ny bild som bidrag till dagens tema på fotoutmaningen, men vädret var inte riktigt som jag hoppades idag. Regn och sol om vartannat, och givetvis aldrig fint när jag hade tid att gå ut och fotografera. Typiskt. Därför får ni i stället se en bild från förra veckan då det var jättefint väder! Solen sken från klarblå himmel och jag placerade mig på en filt på altanen med en kopp kaffe och en bra bok! Älskar såna dagar! Tyvärr har de varit alldeles för få den här sommaren.. Kan för övrigt verkligen rekommendera boken på bilden! Jag var fast från första till sista sidan!
 
 
1. Dagens...| 2. Gammal och ung | 3. Porträtt | 4. Djur | 5. Något jag fått eller ärvt | 6. Min favoritplats | 7. En hörna av altanen | 8. DIY | 9. Frukost | 10. Favorit i garderoben | 11. Entré | 12. Längs vägen... | 13. Mitt kök | 14. Livsviktigt | 15. Detaljer | 16. Från ovan | 17. Drömresa | 18. Färger | 19. Närbild | 20. Doft | 21. Hobby | 22. Stilleben | 23. Ta tillvara på... | 24. Landskap | 25. Min stil | 26. Det käraste jag har | 27. Soffbild | 28. Hösttankar | 29. Jag | 30. Familj | 31. Glädje |

totalförvirrad

Alltså, nu vet jag inte vart jag ska ta vägen! H skickade över några bilder  från sin telefon till min igår kväll. Eftersom vi pratade under tiden så la jag inte märke till att avsändarnumret inte var hans förrän nu. Ibland skickar hans telefon bilder som MMS i stället för iMessage, så jag tänkte nog bara att det var det som hänt. När jag tittade närmare på numret idag så insåg jag att jag inte alls kände igen det! Kollade upp det på Eniro och upptäckte att det tillhör en kille vi inte känner! Say what?! Fattar ingenting. Nån som vet?

härlig dag

Idag kommer min syster och hennes familj hit och hälsar på! De har inte sett min och Hs nya lägenhet, så det ska bli extra roligt att ha dem på besök! Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och försöka underhålla Smulan som verkar vara extra speedad idag av nån anledning. Bjuder på en bild när hon somnat på ett väldigt konstigt ställe - på parasollfoten! Förstår inte hur det kunde vara skönt över huvud taget, men hon sussade sött där en stund. Lilla hund, hon är inte klok! ♥ Ni glömmer väl inte bort rabattkoden hos Rosa Prickar, förresten? Klicka här för att komma till inlägget om den!
 

chocolate chip cookies

Om man vill baka någonting snabbt och riktigt gott så är chocolate chip cookies perfekta! I originalreceptet användes bara mörk choklad, men jag tog hälten mörk och hälften ljus för att piffa till kakorna lite extra. Tänk på att göra bollarna jättesmå om ni vill ha så många som 25st kakor! Jag gjorde vad jag trodde var lagom stora och fick lite mindre än hälften av den angivna summan. Resultatet blev fantastiskt gott ändå, så det gjorde i och för sig inte så mycket. Den där härligt leende figuren på bilden är förresten min kaffemugg med Barbapappa på! Visst är den söt? ;) Blir alltid lika glad när jag ser den, haha.
 
CHOCOLATE CHIP COOKIES (ca 25st)
100 g margarin (rumsvarmt)
0,5 dl socker
1tsk vaniljsocker
1 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
100 g mörk blockchoklad
50 g hasselnötter
 
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Arbeta ihop smör, socker och vaniljsocker i en skål.
3. Tillsätt ägget och blanda väl.
4. Blanda mjöl, bakpulver och salt och tillsätt det.
5. Grovhacka blockchokladen och hasselnötterna. Rör ner dem i smeten.
6. Rulla 25 bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
7. Tryck till dem lite lätt.
8. Grädda i mitten av ugnen i 11 minuter.
 

spontanbak!

Fick ett plötsligt sug efter att baka, så slängde ihop lite chocolate chip cookies! Bild och recept kommer om en stund! :)
 
We♥It

dag sex - min favoritplats

Min favoritplats är vår altan! Den är insynskyddad och vetter mot en lugn liten väg där det sällan går någon. På eftermiddagarna badar den i sol och då är det extra skönt att sätta sig där med en bra bok och bara vara en stund. :) Är speciellt förtjust i vårt fina, lilla vita staket! Från början tänkte vi att vi skulle byta ut det mot något högre, men så snart vi flyttat in insåg vi att det är alldeles perfekt som det är. Som ni ser så uppskattar även Smulan altanen. Hon älskar att sitta och spana efter katter mellan brädorna i staketet, jaga flugor, försöka äta jord utan att jag märker det, med mera. ;)

1. Dagens...| 2. Gammal och ung | 3. Porträtt | 4. Djur | 5. Något jag fått eller ärvt | 6. Min favoritplats | 7. En hörna av altanen | 8. DIY | 9. Frukost | 10. Favorit i garderoben | 11. Entré | 12. Längs vägen... | 13. Mitt kök | 14. Livsviktigt | 15. Detaljer | 16. Från ovan | 17. Drömresa | 18. Färger | 19. Närbild | 20. Doft | 21. Hobby | 22. Stilleben | 23. Ta tillvara på... | 24. Landskap | 25. Min stil | 26. Det käraste jag har | 27. Soffbild | 28. Hösttankar | 29. Jag | 30. Familj | 31. Glädje |

ny vecka, nya tag

Godmorgon, fina läsare! Hoppas ni får en bra start på veckan! :) Eftersom förkylningsgrejen jag bär på tydligen är av den veliga sorten och inte kan bestämma sig för om den ska bryta ut eller försvinna (jag hoppas på det senare!), så får jag vackert strunta i träningen idag och bara ta det lugnt. Har det inte hänt nåt mer tills imorgon så kör jag igång igen. Alltså blir det en lugn dag med blogg- och lägenhetsfix denna måndag!
 
We♥It

dag fem - något jag fått eller ärvt

Det här armbandet är ett av mina absoluta favoritsmycken! Jag fick det av H i morgongåva när vi gift oss. Det kommer från Love and Be Proud och är faktiskt döpt efter mig! Tjejen som tillverkar smyckena behövde ett namn till armbandet och skrev att den förste som beställde det skulle få bestämma. Det blev H, och därför heter armbandet numera "Jennie". ♥


1. Dagens...| 2. Gammal och ung | 3. Porträtt | 4. Djur | 5. Något jag fått eller ärvt | 6. Min favoritplats | 7. En hörna av altanen | 8. DIY | 9. Frukost | 10. Favorit i garderoben | 11. Entré | 12. Längs vägen... | 13. Mitt kök | 14. Livsviktigt | 15. Detaljer | 16. Från ovan | 17. Drömresa | 18. Färger | 19. Närbild | 20. Doft | 21. Hobby | 22. Stilleben | 23. Ta tillvara på... | 24. Landskap | 25. Min stil | 26. Det käraste jag har | 27. Soffbild | 28. Hösttankar | 29. Jag | 30. Familj | 31. Glädje |

hemma igen

...med en fullproppad IKEA-kasse! Tyvärr inte med något av det vi åkte dit för att köpa, men ändå! ;) Eller jo, lite pynt till altanen blev det i alla fall. Ska ta en bild på det när det är färdigmonterat. Kanske till och med knåpar ihop ett inspirationskollage med bilder från hela altanen! Det hade varit roligt! Får se om tid finns. :) Nu är det dags för lite eftermiddagsfika med en mycket efterlängtad mugg kaffe, och sen blir det uppackning + ihopmontering av inköpen. Ska självklart också lägga upp dagens bild till fotoutmaningen! Gaah, fullt ös medvetslös!

godmorgon

Idag mår jag ännu lite bättre, skönt! Det firar jag och H med att sticka till IKEA en sväng! Vi ska bland annat kika på förvaringsgrejer till badrummet och pynt till altanen. Fast som alltid lär vi komma hem med mer än vad vi tänkt! Nån mer som känner igen sig? ;)
 
We♥It

vaniljglass med bitar av brownies och daim

Om man gillar gräddig glass med mycket fyllning (tänk Ben & Jerry's) är det här receptet definitivt värt att testa! Jag och H letade upp ett grundrecept för vaniljglass och hackade en lagom mängd brownies och daim som vi sedan tillsatte till smeten. Hur gott som helst! Om ni känner för att använda hembakta brownies i stället för köpta så har jag ett bra recept här!
 
VANILJGLASS MED BITAR AV BROWNIES OCH DAIM
4st äggulor
0,75dl socker
1tsk vaniljsocker
2dl standardmjölk
1,25dl vispgrädde
brownies
daim
 
1. Vispa äggulor,socker och vaniljsocker väl tills äggulorna har blivit nästan vita.
2. Värm mjölken försiktigt utan att den börjar koka.
3. Ta av kastrullen med mjölk från plattan.
4. Vispa grädden tillsammans med ägg- och sockersmeten.
5. Häll långsamt ner smeten i den varma mjölken och rör om tills allt är ordentligt blandat.
6. Sätt kastrullen på spisen igen och värm på medelvärme under ständig omrörning tills smeten tjocknat. Den får inte koka!
7. Ta av kastrullen från plattan och låt blandningen svalna till kylskåpstemperatur.
8. Hacka så stor mängd brownies och daim du vill ha i glassen i ganska stora bitar.
9. Kör smeten i glassmaskin tills den är nästan färdig. Den ska vara så pass klar att den är väldigt fast, men ändå lite mjuk så att det går att blanda i fyllning!
10. Blanda i fyllningen och rör runt tills den är jämnt fördelad i glassen.
11. Ställ in i frysen för att stelna.
 
 
 

lite piggare

Nu är jag äntligen lite piggare i halsen! Tyvärr orsakade den så att vi missade en helg i sommarstugan, men det känns någonstans bättre att sitta här än att åka dit och riskera att smitta ned alla. :( Jag och H har tagit det lugnt hela dan, skönt. Först gick vi en liten tur till stan och sen låg vi på altanen och solade nån timme eller så. Tack för varmt väder så att man kan va ute trots halsont! Nu är H iväg och köper ingredienser till glassen vi ska göra! Återkommer med recept när den är klar!

dag fyra - djur

De här två sötnosarna får representera dagens tema på fotoutmaningen! Många av er känner säkert igen Smulan (den lilla vita), som är min och Hs hund. Den havrefärgade heter Myran och är min pappas. De har känt varandra sedan de var valpar och är allra bästa vänner. ♥ Bilden är tagen på altanen i våras, då jag med hjälp av löfte om godis lyckades fånga deras uppmärksamhet en millisekund. De har liksom inte riktigt tid att lyssna på mig när de är tillsammans. Då är det bara bus som gäller. ;)
 
 

1. Dagens...| 2. Gammal och ung | 3. Porträtt | 4. Djur | 5. Något jag fått eller ärvt | 6. Min favoritplats | 7. En hörna av altanen | 8. DIY | 9. Frukost | 10. Favorit i garderoben | 11. Entré | 12. Längs vägen... | 13. Mitt kök | 14. Livsviktigt | 15. Detaljer | 16. Från ovan | 17. Drömresa | 18. Färger | 19. Närbild | 20. Doft | 21. Hobby | 22. Stilleben | 23. Ta tillvara på... | 24. Landskap | 25. Min stil | 26. Det käraste jag har | 27. Soffbild | 28. Hösttankar | 29. Jag | 30. Familj | 31. Glädje |

vinn väskan som aldrig blir full!

Jag är med och tävlar om väskan Neverfull från Louis Vuitton! Ta chansen du också! Klicka här för att komma till tävlingen! :)
 

lördag

Idag har jag ont i halsen. Blä. Hoppas på att det försvinner under dagen och inte utvecklar sig till nån förkylning, för jag har en viktig vecka framför mig. Ska i alla fall ta och göra lite hemmagjord vaniljglass med browniebitar som tröst. Glass är ju typ bästa hjälpen mot halsont! ;) Vi hörs lite senare! Ha en härlig lördag, allihop!

fotoutmaning dag ett, två och tre

Eftersom jag hittade fotoutmaningen idag, dvs dag tre, så har jag tagit de tre första bilderna samma dag. I fortsättningen blir det en bild per dag, precis som det ska vara. :)

1. Dagens... semesteraktivitet! Idag drog jag och H till stranden! Det var jättehärligt, trots att vattnet var alldeles för kallt för att bada i. :)

2. Gammal och ung I Stadsparken här i stan finns något som kallas för "Fågelhusen". I två burar bor det höns och tuppar, och i den tredje undulater. Hönsen fick ungar nu i vår och de är så söta! På översta bilden ser ni några av de minsta och en lite äldre, och på den nedersta en nästan fullvuxen tupp. Han är visserligen inte så gammal, men han var så nyfiken på mig att jag bara var tvungen att få med honom på bild! ;)

3. Porträtt Haha, nu kommer ni tro att jag är värsta fågelfreaket när jag väljer fåglar som motiv på två av mina tre första bidrag till utmaningen, men den här bilden blev ett så klockrent porträtt! Tyckte tuppen var så söt när han stod och tittade på mig alldeles innanför stängslet så jag knäppte en bild och den blev jättebra! :)
 
1. Dagens...| 2. Gammal och ung | 3. Porträtt | 4. Djur | 5. Något jag fått eller ärvt | 6. Min favoritplats | 7. En hörna av altanen | 8. DIY | 9. Frukost | 10. Favorit i garderoben | 11. Entré | 12. Längs vägen... | 13. Mitt kök | 14. Livsviktigt | 15. Detaljer | 16. Från ovan | 17. Drömresa | 18. Färger | 19. Närbild | 20. Doft | 21. Hobby | 22. Stilleben | 23. Ta tillvara på... | 24. Landskap | 25. Min stil | 26. Det käraste jag har | 27. Soffbild | 28. Hösttankar | 29. Jag | 30. Familj | 31. Glädje |
 

fotoutmaning!

Hittade en jätterolig fotoutmaning hos Dom kaller henne Tess! Ursprungligen kommer den från Ingen vanlig dag, och går ut på att man varje dag i augusti ska ta ett foto på något särskilt. Nu hoppar jag in lite sent, så får ta 3st foton idag! ;) Ska bli jätteroligt! Häng på ni också, vettja! Klicka här för att få mer information!


ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig

Det där brödet H bakade igår blev jättekonstigt! Det ser faktiskt mer ut som stelnad gröt än som ett bröd. Verkligen skumt, för det reste sig knappt alls under jäsningen, men ändå finns där massa jäsbubblor inuti. Vet inte alls vad som kan ha gått fel! Det smakar åtminstone jättegott, alltid något. ;) Vi gör ett nytt försök i helgen och hoppas på bättre resultat då. Hoppas ni får en härlig fredag! Full fart mot helgen!

lugn kväll

Ikväll tar vi det lugnt hemma. Skönt att bara vara ibland. :) Jag slösurfar medan H bakar bröd. Mys! Kommer bli en extra god frukost imorgon, med andra ord. Återkommer med recept! Vad hittar ni på ikväll?

lyxiga chokladmaränger

Maränger känns alltid festligt att bjuda på tycker jag! De är dessutom väldigt lätta att göra och går att variera i all oändlighet. Idag utgick jag från det här receptet och experimenterade lite genom att hälla i kakao, nougatsås och hackad Geisha-choklad i smeten. Det blev hur gott som helst! :) Smeten blev dock ganska rinnig, så formar är att rekommendera! Jag gjorde mina maränger ganska stora, eftersom jag tycker de blir mer som en kaka än som ett tillbehör till typ glass när man har så mycket extragrejer i, så smeten räckte till 6st. Tänk på att inte fylla formarna mer än till hälften, för smeten sväller mycket i ugnen! Vad gäller Geisha-choklad är det bra att vara lite försiktig. Tar man för mycket och/eller hackar chokladen för grovt är det risk att marängerna faller ihop. Jag utgick från 1 bit/maräng den här gången, men det visade sig vara lite för mycket för några maränger. Tror att en halv bit/maräng är mer lagom.
 
LYXIGA CHOKLADMARÄNGER
2 äggvitor
1krm vinäger/0,5krm ättika
1dl socker
1-2msk kakao (beroende på hur mörka du vill ha dem)
2msk nougatsås (jag använde ICAs)
Geisha-choklad
 
1. Sätt ugnen på 125ºC
2. Vispa äggvitorna med elvisp i ungefär 1 minut. Kör gärna på en lite långsammare hastighet.
3. Tillsätt vinäger/ättika och vispa i ytterligare någon minut.
4. Tillsätt sockret lite i taget och vispa på högsta hastighet i några minuter tills smeten är fast och blank.
5. Tillsätt 1-2msk kakao och rör om försiktigt med en sked/slickepott.
6. Ringla i nougatsåsen och rör om på samma sätt som med kakaon.
7. Spritsa ut smeten i så många formar du önskar.
8. Hacka Geisha-chokladen i små bitar och fördela den sedan i formarna. Är bitarna för stora kan de orsaka att marängerna faller ihop.
9. Grädda i mitten av ugnen i ca 1h, tills marängerna är fasta. Tänk på att gräddtiden varierar beroende på storlek, så håll koll på dem!
10. Låt marängerna svalna.
 
 
 
 

glad

Sammanfattar gårdagen såhär! ;) Besöksrekord på bloggen och sen en supertrevlig musikquiz-kväll med ett gäng vänner kan inte göra annat än att sätta ett stort leende på mina läppar. Tack söta ni för att ni vill läsa min blogg! ♥ Idag ska jag experimentera ihop lite smaksatta maränger av äggvitorna som blev över efter glasstillverkandet! Recept och bilder kommer under dagen.
 

rabattkod hos rosa prickar!

Snälla Rosa Prickar har fixat en rabattkod till mig och mina läsare! Skriv dagnys i rabattkodsfältet så får ni 20% rabatt på er order! Rabatten gäller till och med 30/8 -12! I like! :)

äntligen!

Idag landade äntligen mitt efterlängtade paket från Rosa Prickar i brevlådan! Både örhängena som var slut på lager och ersättaren för det trasiga örhänget fanns med, plus ett extra par (det till höger i bild) som kompensation för att det blev lite strul förut. Så snällt! :) Sjukt söta och lagom diskreta men ändå piffiga. Notörhängena planerar jag att inviga när jag, H och några vänner åker till Berlin för att gå på en vänorkesters jubileumsfest. Perfekt att ha dem då! :) Klicka här för att se inlägget med bilder på örhängena jag fick i första paketet. Jag fick också en treat till er läsare - en rabattkod på 20% som gäller till och med den 30e augusti! Lägger upp den i ett eget inlägg alldeles strax!