vaniljscones
De här sconesen får en härlig sötma av vaniljyoghurten som är i! Såg också några recept där man hällt lite frysta blåbär i smeten, och även bytt ut lite av mjölet mot havregryn. Det låter också jättegott, så ska testa det nästa gång!
VANILJSCONES
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
50 g smör (rumstempererat)
2 dl vaniljyoghurt
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
50 g smör (rumstempererat)
2 dl vaniljyoghurt
1. Sätt ugnen på 200ºC
2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
3. Skär smöret i tärningar och tillsätt det till smeten.
4. Arbeta ihop de torra ingredienserna och smöret till en grynig massa.
5. Tillsätt yoghurten och blanda ihop allt till en smidig deg.
3. Skär smöret i tärningar och tillsätt det till smeten.
4. Arbeta ihop de torra ingredienserna och smöret till en grynig massa.
5. Tillsätt yoghurten och blanda ihop allt till en smidig deg.
6. Platta ut degen tills den är ungefär 1,5 - 2 cm tjock och skär den sen i 4x4 cm stora bitar.
7. Grädda sconesen i ugnen i ca 10min.
7. Grädda sconesen i ugnen i ca 10min.
Kommentarer
Trackback