Heart Chat Bubble

knäck

Det finns en hel uppsjö olika varianter på knäck, till och med på något så enkelt som grundrecept. Här kommer Leila Lindholms variant, som är enkel att komma ihåg eftersom alla ingredienser innehåller 2 av någonting! ;) Idag verkar det vara väldigt trendigt att smaksätta knäcken både med den klassiska hackade mandeln och en massa andra ingredienser. Jag och min vän Maria har bland annat provat på att göra saffransknäck som blev väldigt god. Just saffran finns inte med bland Leila Lindholms smaksättningar, men en hel del annat spännande som definitivt ska provas på nu när det lackar mot Jul! :) Receptet hittade jag på Recept.nu!

KNÄCK
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 msk smör

1. Blanda strösocker, vispgrädde, sirap, och kakao i en stor tjockbottnad kastrull med höga kanter.
2. Koka utan lock och rör om då och då tills termometern visar 122 grader eller när smeten håller kulprovet: häll några droppar smet i iskallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast och hård. Koktid 15-20 minuter.
3. Tillsätt smör och eventuella smaksättningar.
4. Häll smeten i en kanna och fördela knäcken i små formar (gärna ischokladformar så lossnar knäcken enkelt när det är dags att äta).
5. Låt knäcken stelna. Förvara i kyl.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback