Heart Chat Bubble

saffransknäck

Igår hade jag och Maria en av våra roliga julbaksdejter! :) Den här gången vågade vi oss bland annat på saffransknäck! Har bara gjort vanlig knäck förut, så det var väldigt spännande att prova på något nytt. :) Just den här gången använde vi inte Leila Lindholms grundrecept på knäck utan av ett lite annorlunda, men jag är övertygad om att det går lika bra att använda hennes och bara tillsätta lite stött saffran. Ska prova på det också, återkommer med resultat. Funderar på att även lägga till lite hackad mandel! Den här knäcken blev försvinnande god, så det kommer att finnas behov av att baka en ny sats väldigt snart tror jag. ;) Receptet hittade vi här! Först förstod vi inte riktigt varför brickan man ska ställa knäcken på bör vara smord, men vi insåg efter ett antal ihopkladdade knäckformar att det nog är för att minska just kladd, haha. Bjuder på en något kaotisk bild (ofantligt vanligt när vi två ställer oss i köket tillsammans, haha) från baket och en på den färdiga knäcken. Visst blev de ganska fina tillslut? ;)

SAFFRANSKNÄCK
2dl vispgrädde
1dl ljus sirap
3dl strösocker
50g smör
1 paket [0,5g] saffran

1. Blanda grädde, sirap, socker och smör i en tjockbottnad kastrull. Koka under omrörning i ca 20-30 min. Låt koka till ca 140° eller gör kulprovet: Droppa lite smet i ett glas kallt vatten. Om den går att forma till en hård kula så är knäcken klar.
2. Stöt saffran i en mortel med en nypa socker. Blanda ner saffranet i knäcksmeten när den svalnat en aning.
3. Häll upp i små knäckformar som ställts på en smord bricka.
 
 

 
 

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback