Heart Chat Bubble

scones med filmjölk

En klar frukostfavorit på helgerna här hemma är nybakta scones. Idag testade jag ett recept med filmjölk i, och jag måste säga att det var bland de godaste sconesen jag testat! Har för övrigt en förkärlek till att ha filmjölk i bakverk, eftersom Mormor alltid hade det i sina kringlor. De blev extra saftiga och goda då! :) Eftersom jag inte är så förtjust i grova scones bytte jag ut grahamsmjölet mot vanligt mjöl och det blev kanonbra ändå.

SCONES MED FILMJÖLK (4 pers)
3 dl filmjölk eller naturell yoghurt
75 gram smör
6 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt

1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
3. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet.
4. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Jag smälte mitt smör till hälften i micron och rörde sen ut det med en sked i stället. Funkade bra!
5. Blanda ner filmjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.
6. Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter.
7. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors.
8. Nagga kakorna med en gaffel.
9. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda ungefär 10 minuter.
10. Servera nygräddade och varma!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback